Mainos

Viiden jälkeen -ohjelmassa oltiin MTV3:n uutisankkurilegendan Pirjo Nuotion keittiössä, jossa valmistui täydellinen taatelikakku. Nuotio on tehnyt kakkua joulupöytään samalla reseptillä vuosikausia.

Ainekset

  • 1 pkt kivettömiä taateleita (n. 300 g)
  • ½ dl vettä
  • 1 dl alkoholitonta glögiä
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 150 g voita
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • Korppujauhoja ja voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Täydellinen taatelikakku valmistuu näin:

  1. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota vuoka. 
  2. Mittaa kattilaan vesi, glögi, sokeri ja pilkotut taatelit, keitä muutama minuutti.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
  4. Lisää haalentuneeseen seokseen vaniljasokeri ja munat hyvin sekoittaen
  5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita vähän kerrallaan kakkutaikinaan. 
  6. Paista taatelikakku 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
  7. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  8. Kumoa kakku ja viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja