Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

MTV
Julkaistu 20.12.2019 09:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 1 pkt kivettömiä taateleita (n. 300 g)
  • ½ dl vettä
  • 1 dl alkoholitonta glögiä
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 150 g voita
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • Korppujauhoja ja voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Täydellinen taatelikakku valmistuu näin:

  1. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota vuoka. 
  2. Mittaa kattilaan vesi, glögi, sokeri ja pilkotut taatelit, keitä muutama minuutti.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
  4. Lisää haalentuneeseen seokseen vaniljasokeri ja munat hyvin sekoittaen
  5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita vähän kerrallaan kakkutaikinaan. 
  6. Paista taatelikakku 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
  7. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  8. Kumoa kakku ja viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa oltiin MTV3:n uutisankkurilegendan Pirjo Nuotion keittiössä, jossa valmistui täydellinen taatelikakku. Nuotio on tehnyt kakkua joulupöytään samalla reseptillä vuosikausia.

7:09MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffeeKoko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudgeKoko Suomi leipoo: Jukan jalokivet kuuseenMummin taatelikakkuTaateli-rusinakakkuPorkkanakakku
MaustekakkuKuivakakkuJouluruokaViiden jälkeenPirjo NuotioLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku
  • 05.09.202412:58
    Kuivakakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 06.07.202406:00
    Leivonta

    Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku

  • 22.12.202211:14
    Joulu

    Kentakilainen kakku – helppo kakku vaikka joulupöytään

  • 17.12.202111:29
    Joulu

    Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku

  • 20.12.201909:45
    Kuivakakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti