Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

Pirjo Nuotion taatelikakku
MTV

Viiden jälkeen -ohjelmassa oltiin MTV3:n uutisankkurilegendan Pirjo Nuotion keittiössä, jossa valmistui täydellinen taatelikakku. Nuotio on tehnyt kakkua joulupöytään samalla reseptillä vuosikausia.

Ainekset

  • 1 pkt kivettömiä taateleita (n. 300 g)
  • ½ dl vettä
  • 1 dl alkoholitonta glögiä
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 150 g voita
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • Korppujauhoja ja voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Täydellinen taatelikakku valmistuu näin:

  1. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota vuoka. 
  2. Mittaa kattilaan vesi, glögi, sokeri ja pilkotut taatelit, keitä muutama minuutti.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
  4. Lisää haalentuneeseen seokseen vaniljasokeri ja munat hyvin sekoittaen
  5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita vähän kerrallaan kakkutaikinaan. 
  6. Paista taatelikakku 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
  7. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  8. Kumoa kakku ja viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria. 

MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku 7:09

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.