Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti
Julkaistu
Viiden jälkeen -ohjelmassa oltiin MTV3:n uutisankkurilegendan Pirjo Nuotion keittiössä, jossa valmistui täydellinen taatelikakku. Nuotio on tehnyt kakkua joulupöytään samalla reseptillä vuosikausia.
Ainekset
- 1 pkt kivettömiä taateleita (n. 300 g)
- ½ dl vettä
- 1 dl alkoholitonta glögiä
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 150 g voita
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi
- Korppujauhoja ja voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
Täydellinen taatelikakku valmistuu näin:
- Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota vuoka.
- Mittaa kattilaan vesi, glögi, sokeri ja pilkotut taatelit, keitä muutama minuutti.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
- Lisää haalentuneeseen seokseen vaniljasokeri ja munat hyvin sekoittaen
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita vähän kerrallaan kakkutaikinaan.
- Paista taatelikakku 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
- Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
- Kumoa kakku ja viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan