Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti
MTV
Julkaistu 20.12.2019 09:45
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset
1 pkt kivettömiä taateleita (n. 300 g)
½ dl vettä
1 dl alkoholitonta glögiä
1 ½ dl fariinisokeria
150 g voita
1 ½ rkl vaniljasokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi
Korppujauhoja ja voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
Täydellinen taatelikakku valmistuu näin:
Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota vuoka.
Mittaa kattilaan vesi, glögi, sokeri ja pilkotut taatelit, keitä muutama minuutti.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
Lisää haalentuneeseen seokseen vaniljasokeri ja munat hyvin sekoittaen
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita vähän kerrallaan kakkutaikinaan.
Paista taatelikakku 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
Kumoa kakku ja viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Viiden jälkeen -ohjelmassa oltiin MTV3:n uutisankkurilegendan Pirjo Nuotion keittiössä, jossa valmistui täydellinen taatelikakku. Nuotio on tehnyt kakkua joulupöytään samalla reseptillä vuosikausia.