Pirjo Nuotio paljastaa täydellisen taatelikakun reseptin – ja siihen liittyy legendaarinen tarina: "Kerron sen piruuttani"

MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku 7:09 MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku

Miten leivotaan täydellinen taatelikakku? MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio paljastaa oman suosikkireseptinsä ja kertoo hulvattoman tarinan kakun taustalla.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin tällä viikolla Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen joulureseptejä. Maanantaina vuorossa oli Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiranjouluherkku, bataattilaatikko. Tiistaina puolestaan MTV Urheilun Mika Saukkonen näytti, miten syntyy paras joulusinappi

Keskiviikkona salaista joulureseptiarkkuaan raotti MTV Uutisten ankkuri Jan Andersson, joka teki helpoin ja jouluisen salaattikastikkeen. 

Pirjon taatelikakku valmistui kerran "lattian kautta"

Torstaina ruutuun saatiin todellinen legenda, kun MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio jakoi kansalle taatelikakkunsa reseptin. Pirjo kertoi ohjelmassa leipovansa kerran vuodessa, joten kakkuunkin saattaa joskus päätyä esimerkiksi jo hieman vanhempaa vuosikertaa olevia sokereita. 

Kakun leipomiseen liittyy Pirjon mukaan myös legendaarinen tarina. 

– Vuoan pitää antaa viiletä, ennen kuin kakku kumotaan, jotta se jähmettyy. Keittiössäni on vaaleanvihreät matot ja kerran kävi niin, että kumosin kakun lämpimänä.  Saman tien vedin lautasen alta pois ja kakku lässähti keittiön lattialle. Kun se oli niin löysää, otin lusikan ja keräsin sen takaisin vuokaan, jähmetin ja kumosin uudestaan, Pirjo kertoo kylmän rauhallisesti. 

Kukaan ei Pirjon mukaan sinä jouluna tiennyt syövänsä lattian kautta valmistettua kakkua. Tapauksen jälkeen Pirjo on kuitenkin kertonut tarinan joka joulu ruokapöydässä. 

– Siitä ehkä johtuu, että kukaan ei syö sitä taatelikakkua enää. Mutta aina mä leivon sen. Sukulaiset katselevat oudosti, että eikö se muista kertoneensa tämän tarinan ennenkin. Muistan, mutta kerron sen piruuttani, koska se on meille sellainen jouluevankeliumi.

Miten Pirjon legendaarinen taatelikakku sitten valmistuu? Katso videolta ja nappaa resepti:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!