Pikaruokaravintolan "terveystuote" voikin olla järkyttävä kaloripommi – lähes tuplasti enemmän rasvaa kuin Big Macissa

Pikaruoka
Pikaruokaravintoloiden salaatit ja juomat voivat olla melkoisia energiapommeja. Shutterstock/Burger King/McDonald's

Pikaruokaravintoloiden "terveellisemmät" vaihtoehdot voivat todellisuudessa olla kaukana kevyistä ruoista.

Luulitko syöväsi terveellisesti valitessasi salaatin pikaruokaravintolassa? Todellisuudessa nämä terveelliseksi mielletyt ateriat voivat olla jotain aivan muuta.

Kaloripommeja pikaruokaravintoloiden listoilta:

Burger King Frappe Cappuccino (iso) = 781 kcal
McDonald's Lehtikaalisalaatti (ei vielä Suomessa) =730 kcal
Burger King Suklaapirtelö (iso) = 522 kcal
McDonald's Caramel Frappe (iso) = 464 kcal
Hesburger Banaanipirtelö (normaali) = 457 kcal
Burger King Trooppinen mangosmoothie (iso) = 362 kcal
Hesburger Paprikamajoneesi = 276 kcal

Daily Mail kertoo, että esimerkiksi McDonald'sin uusi lehtikaalisalaatti pitää todellisuudessa sisällään melkoisen määrän rasvaa ja kilokaloreita. Friteerattujen kanapalojen, pekonin, parmesanjuuston sekä salaatinkastikkeen kera uusi lehtikaalisalaatti on 730 kilokalorin rasvapommi. Tuotteessa on yhteensä 53 grammaa rasvaa. Superruoaksi luokiteltua lehtikaalia sisältävä salaatti sisältää siis 200 kilokaloria ja jopa 25 grammaa enemmän rasvaa kuin Big Mac -hampurilainen.

Juomien ja kastikkeiden kalorimäärät yllättävät

Salaattien lisäksi myös juomat voivat olla petollisia energiamääriltään. Esimerkiksi Burger Kingissä myytävä iso Frappe-cappuccinojuoma sisältää hurjat 781 kilokaloria ja jopa 69 grammaa sokeria! Melkoinen ero tavalliseen kahvikupilliseen, joka sisältää vain muutamia kilokaloreita.

Isossa suklaapirtelössä kilokaloreita on 522 ja sokeria 79 grammaa. Myös smoothiet ovat melkoisia sokeripommeja. Esimerkiksi Burger Kingin iso Trooppinen mango -smoothie sisältää yli 80 grammaa sokeria.

Salaatinkastikkeiden ja majoneesien kanssa kannattaa myös olla tarkkana, jos haluaa vältellä ylimääräistä energiaa. Esimerkiksi pieni pussillinen Hesburgerin paprikamajoneesia sisältää 276 kilokaloria ja 30 grammaa rasvaa.

Lähteet: Daily Mail, Hesburger, McDonald's, Burger King

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.