Uskoisitko, kuinka paljon näissä tutuissa ruoissa on kilokaloreita?

shutterstock_225073849
Hampurilainen ja ranskalaiset ovat yhdessä todellinen kaloripommi. Shutterstock

Se on varmasti monille tiedossa, kuinka epäterveellisiä rasvaiset herkut ovat, mutta tiedätkö kuinka paljon ne oikeasti sisältävät kilokaloreita?

Rasvaiset ruoat ovat usein epäterveellisiä ja sisältävät runsaasti energiaa ja kilokaloreita. Monien tuttujen rasvaisten herkkujen sisältämä kilokalorimäärä voi järkyttää sinut. Tiedätkö kuinka paljon kilokaloreita sisältää esimerkiksi juustohampurilainen?

Fox News -sivusto listasi kuusi tuttua rasvaista ruokaa ja kertoi, kuinka paljon kukin sisältää kilokaloreita. Kilokalorimäärät on selvitetty ketjuravintoloiden internetsivuilta, joten vaihtelua voi tietysti olla eri ravintoloiden kesken.

Kanansiivet

Kanansiivet valmistetaan tavallisimmin ensin uppopaistamalla ja sen jälkeen ne upotetaan kastikkeeseen, joka on yleensä puoliksi voita ja puoliksi tulista kastiketta. Esimerkiksi 10 kanansiipeä sisältää noin 750 kilokaloria ja jopa 45 grammaa rasvaa.

Pekonia, munaa ja juustoa sisältävä leipä

Tämä ei ole yleinen ravintola-annos, mutta kilokalorimäärän voi arvioida suurin piirtein sisällön perusteella. Leivässä, jossa on yksi kananmuna, siivu juustoa, kaksi pekonisiivua ja voita, on kilokaloreita noin 600 ja rasvaa 35 grammaa.

Juustohampurilainen

Juustohampurilaisia on hyvinkin eri kokoisia, joten kilokalorimäärään vaikuttaa se, minkä ravintolan hampurilainen on kyseessä. Tavallisessa pienessä juustohampurilaisessa on kilokaloreita noin 455 ja rasvaa 25 grammaa, mutta isommassa juustohampurilaisessa voi olla kilokaloreita huimat 733.

Donitsit

Donitsi saattaa tuntua pieneltä ja viattomalta herkulta, mutta se on kuitenkin uppopaistettu. Dunkin’ Donutsin suklaadonitsissa on 280 kilokaloria ja rasvaa 15 grammaa. Tätäkin epäterveellisempi on saman ravintolan kookosdonitsi, jossa kilokaloreita on jopa 400 ja rasvaa 22 grammaa.

Ranskalaiset

Keskikokoiset ranskalaiset McDonald’sissa sisältävät kilokaloreita 230 ja rasvaa 11 grammaa. Monissa ravintoloissa ranskalaisannokset ovat tätäkin suurempia, joten ne ovat usein vieläkin kaloripitoisempia.

Friteerattu kana

Kana ei aina ole terveellinen vaihtoehto, jos se on friteerattu. Friteerattu kana on yksi epäterveellisimmistä ruoista, minkä ravintolassa voi tilata. KFC-ravintolan friteeratussa kanassa on kilokaloreita huimat 860 ja 52 grammaa rasvaa. Kun kanan tilaa vielä ranskalaisten kera, kilokalorimäärät voi nousta hyvin 1000 kilokaloriin.

Lähde: FoxNews

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!