Mikropizzojen joukossa energiapommi: Enemmän kaloreita kuin Big Macissa ja ranskalaisissa!

roiskeläpät
Kevyimmässä mikropizzassa on yli puolet vähemmän kilokaloreita kuin energiapitoisimmassa pizzassa. Valmistajat

MTV.fi otti syyniin nostalgisten mikropizzojen ravintosisällöt. Pienikokoisessa pizzassa on yleensä energiaa normaalin aterian verran, mutta löytyypä joukosta myös yksi todellinen energiapommi.

Suursuosikki Saarioisten jauhelihapizza painaa 200 grammaa. Vaikka pizza saattaa tuntua kokonsa puolesta esimerkiksi sopivalta välipalalta, sisältää se yllättävän paljon energiaa. Yhdessä pizzassa on tasan 500 kilokaloria

Saman verran kilokaloreita on myös esimerkiksi Saarioisten meetvursti- ja kebabpizzoissa. 200 gramman painoisessa kinkkupizzassa energiaa on hieman vähemmän, 480 kilokaloria.

Sen sijaan 300 gramman painoisessa saman valmistajan jauheliha-salamipizzassa energiaa on jo peräti 870 kilokaloria. Vertailun vuoksi, McDonald'sin Big Mac -hampurilainen ja normaalit ranskanperunat sisältävät energiaa 850 kilokalorin verran. 

Atrian 200 gramman painoisesta jauhelihapizzasta energiaa löytyy 480 kilokaloria. Samoissa lukemissa pyörii Atrian meetvurstipizza 472 kilokalorillaan.

Kevyimpiä vaihtoehtoja mikropizzojen joukossa ovat Atrian kinkku-ananaspizza 410 kilokalorillaan sekä Atrian kreikkalainen pizza 400 kilokalorillaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja