Mikropizzojen joukossa energiapommi: Enemmän kaloreita kuin Big Macissa ja ranskalaisissa!
MTV.fi otti syyniin nostalgisten mikropizzojen ravintosisällöt. Pienikokoisessa pizzassa on yleensä energiaa normaalin aterian verran, mutta löytyypä joukosta myös yksi todellinen energiapommi.
Suursuosikki Saarioisten jauhelihapizza painaa 200 grammaa. Vaikka pizza saattaa tuntua kokonsa puolesta esimerkiksi sopivalta välipalalta, sisältää se yllättävän paljon energiaa. Yhdessä pizzassa on tasan 500 kilokaloria.
Saman verran kilokaloreita on myös esimerkiksi Saarioisten meetvursti- ja kebabpizzoissa. 200 gramman painoisessa kinkkupizzassa energiaa on hieman vähemmän, 480 kilokaloria.
Sen sijaan 300 gramman painoisessa saman valmistajan jauheliha-salamipizzassa energiaa on jo peräti 870 kilokaloria. Vertailun vuoksi, McDonald'sin Big Mac -hampurilainen ja normaalit ranskanperunat sisältävät energiaa 850 kilokalorin verran.
Atrian 200 gramman painoisesta jauhelihapizzasta energiaa löytyy 480 kilokaloria. Samoissa lukemissa pyörii Atrian meetvurstipizza 472 kilokalorillaan.
Kevyimpiä vaihtoehtoja mikropizzojen joukossa ovat Atrian kinkku-ananaspizza 410 kilokalorillaan sekä Atrian kreikkalainen pizza 400 kilokalorillaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike