Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pidä tärkeä seikka mielessäsi, kun paistat kalaa pannulla

5:20Kalan paistaminen: Näin paistat kalan oikeinKATSO VIDEO: Parhaat vinkit kalan paistamiseen pannulla!
Julkaistu 23.03.2023 07:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kala paistuu pannulla jopa muutamassa minuutissa. Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.

Pro Kala ry muistuttaa kalan paistamisen helppoudesta: paistettu kala on todellista pikaruokaa!

– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, kalayhdistyksen tiedotteessa vinkataan.

Lue myös: Ruokakaupan säilykehyllystä löytyy todellinen aarre arkiruoanlaittoon 

Kalan voi maustaa suolalla joko ennen paistamista tai heti sen jälkeen. Voit myös käyttää muita mausteita kalalajista riippuen – rasvaisille kaloille sopivat mausteeksi erilaiset pippurit, miedommille kaloille taas yrtit. 

Yksi tärkeä seikka kannattaa pitää mielessä kalaa kypsentäessä:

– Kannattaa muistaa, että kala kypsyy vielä kauan sen jälkeenkin, kun se on otettu pois uunista tai pannulta. Kypsennä kalaa siis maltilla: kalan sisälämpö ei saisi ylittää 60 astetta. 

Mitä rasvaa kalan paistamiseen kannattaa käyttää? Miten kalaan saa paistaessa rapean pinnan? Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.

Lue myös: Kalakauppiaat paljastavat: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassa

Lue myös: Kalakeittokikka säästää selvää rahaa! Näin saat kalaa halvemmalla kaupasta: "Nyt on hyvä hetki kokeilla"

Lisää aiheesta:

Näistä kaloista saa eniten D-vitamiiniaNäin lohen voi korvata ruoanlaitossaKalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä
KalaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?