Pidä tärkeä seikka mielessäsi, kun paistat kalaa pannulla

Kalan paistaminen: Näin paistat kalan oikein 5:20 Kalan paistaminen: Näin paistat kalan oikein
KATSO VIDEO: Parhaat vinkit kalan paistamiseen pannulla!

Kala paistuu pannulla jopa muutamassa minuutissa. Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.

Pro Kala ry muistuttaa kalan paistamisen helppoudesta: paistettu kala on todellista pikaruokaa!

– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, kalayhdistyksen tiedotteessa vinkataan.

Kalan voi maustaa suolalla joko ennen paistamista tai heti sen jälkeen. Voit myös käyttää muita mausteita kalalajista riippuen – rasvaisille kaloille sopivat mausteeksi erilaiset pippurit, miedommille kaloille taas yrtit. 

Yksi tärkeä seikka kannattaa pitää mielessä kalaa kypsentäessä:

– Kannattaa muistaa, että kala kypsyy vielä kauan sen jälkeenkin, kun se on otettu pois uunista tai pannulta. Kypsennä kalaa siis maltilla: kalan sisälämpö ei saisi ylittää 60 astetta. 

Mitä rasvaa kalan paistamiseen kannattaa käyttää? Miten kalaan saa paistaessa rapean pinnan? Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.