Pidä tärkeä seikka mielessäsi, kun paistat kalaa pannulla
Kala paistuu pannulla jopa muutamassa minuutissa. Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.
Pro Kala ry muistuttaa kalan paistamisen helppoudesta: paistettu kala on todellista pikaruokaa!
– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, kalayhdistyksen tiedotteessa vinkataan.
Kalan voi maustaa suolalla joko ennen paistamista tai heti sen jälkeen. Voit myös käyttää muita mausteita kalalajista riippuen – rasvaisille kaloille sopivat mausteeksi erilaiset pippurit, miedommille kaloille taas yrtit.
Yksi tärkeä seikka kannattaa pitää mielessä kalaa kypsentäessä:
– Kannattaa muistaa, että kala kypsyy vielä kauan sen jälkeenkin, kun se on otettu pois uunista tai pannulta. Kypsennä kalaa siis maltilla: kalan sisälämpö ei saisi ylittää 60 astetta.
Mitä rasvaa kalan paistamiseen kannattaa käyttää? Miten kalaan saa paistaessa rapean pinnan? Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan