Vaaleanpunainen gini on lyönyt itsensä läpi viimeisen parin vuoden aikana, ja jopa ihmiset, ketkä eivät ole aiemmin ginistä välittäneet, ovat hullaantuneet siitä. Juoma-ammattilaisten mukaan se kuitenkin vaarantaa ginin maineen.
Pelko vaaleanpunaisen ginin suosiosta saattaa kuulostaa hieman järjettömältä, mutta gini-ammattilaisten mukaan perinteisten, vahvasti katajanmakuisten ginien maine on vaakalaudalla, kun uudet, huomattavasti makeammat vaaleanpunaiset juomat kantavat myös ginin nimeä.
”Kuinka pitkälle tämä voidaan viedä”
Suomeenkin rantautuneet makeat vaaleanpunaiset ginit ovat erityisen suosittuja Isossa-Britanniassa. Brittiläinen baarimestari Jack Wakelin on hyvin tuohtunut makeiden ginien esiinmarssista, jotka on maustettu kaikella vaahtokarkeista kookokseen.
Lue myös: Giniuutuudessa maistuu vaaleanpunainen purukumi – tämä juoma saa sisäisen lapsesi hyppimään riemusta!
– Kuinka pitkälle tämä voidaan viedä, ennen kuin ne eivät enää maistu giniltä, vaan niistä tulee maustettuja viinoja, Wakelin pohtii.
Perinteisessä ginissä alkoholiin lisätään kasviperäisiä aineita, kuten katajanmarjaa, korianterin siemeniä, kardemummaa, hedelmien kuoria ja jaavanpippuria. Näiden öljyt uutetaan tislauksen aikana ja lopputuloksena on tyypillisesti kuiva, mausteinen, katkera ja sitruksinen juoma.

