Mainos

Keittiömestari Pekka Terävä vinkkaa kaksi täydellistä lisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen unohdettu klassikko"

Keittiömestari, ravintoloitsija ja Michelin-kokki Pekka Terävä antoi maanantaina vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi maanantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Suorassa lähetyksessä Terävä valmisti karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Perunagratiinia ja kiinankaalia karitsan kaveriksi

Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:

– Perunagratiini on sellainen vanhanaikainen klassikko. Maku on todella täyteläinen.

Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.

– Kiinankaali on myös todellinen unohdettu klassikko.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja