Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari Pekka Terävä vinkkaa kaksi täydellistä lisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen unohdettu klassikko"

7:25Keittiömestari Pekka Terävä näyttää, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä
Julkaistu 07.04.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari, ravintoloitsija ja Michelin-kokki Pekka Terävä antoi maanantaina vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi maanantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Suorassa lähetyksessä Terävä valmisti karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

Perunagratiinia ja kiinankaalia karitsan kaveriksi

Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:

– Perunagratiini on sellainen vanhanaikainen klassikko. Maku on todella täyteläinen.

Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.

– Kiinankaali on myös todellinen unohdettu klassikko.

Katso resepti: Pekka Terävän perunagratiini

Lue myös: Keittiömestari Pekka Terävä ylistää "keskellä ei mitään" sijaitsevaa ruokapaikkaa, jonne suomalaiset vaeltavat bussilasteittain: "Kannattaa ehdottomasti mennä"

Lisää aiheesta:

Helppo perunalisuke pääsiäispöytään! Pekka Terävä kehuu: "Maku on todella täyteläinen"Pekka Terävä ylistää helppoa perunalisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen klassikko"Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet – supermehevää lihaa pääsiäiseksi!Oletko tehnyt? Pekka Terävä ylistää simppeliä perunalisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen unohdettu klassikko"Täydellinen pääsiäislammas tai -karitsa: Vartissa uunivalmista, supermehevää ja helppoa – nappaa ohjeetKaksi täydellistä lisuketta pääsiäispöytään – Pekka Terävä ylistää: "Todellinen unohdettu klassikko"
RuokaViiden jälkeenPääsiäinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen