Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekka Terävän perunagratiini

Shutterstock
Julkaistu 07.04.2020 12:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 800 g perunaa
  • 50 g voita
  • 4 dl kermaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • timjamia, suolaa ja mustapippuria
  • (Päälle: juustoraastetta)

Valmistusohje

Perunagratiini valmistuu näin:

Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

Kuullota siivutettuja perunoita kattilassa voissa. Lisää lisää valkosipulin kynsi, timjami, mausteet ja kerma. Kypsennä noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lado kaikki ainekset uunivuokaan, ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja kypsennä loppuun uunissa 225 asteessa, noin 10-15 minuuttia kunnes pinnassa kaunis ruskea väri.

Keittiömestari Pekka Terävä neuvoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten valmistuvat parhaat pääsiäisruoat karitsasta. Lisäksi hän vinkkasi maukkaan lisukkeen karitsalle, perinteisen perunagratiinin.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen reseptiKrossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohjeBolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo reseptiSiskonmakkarapataHirvipullatKlassinen Lindströminpihvi
PerunagratiiniPekka TeräväPääsiäinenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini