Keittiömestari Pekka Terävä ylistää "keskellä ei mitään" sijaitsevaa ruokapaikkaa, jonne suomalaiset vaeltavat bussilasteittain: "Kannattaa ehdottomasti mennä"

Pohjakulma saaristolaispitopöytä
Pohjakulman saaristolaispöytä on Pekka Terävän ja monen muun suomalaisen suosikki. Pohjakulma

Keittiömestari, ravintoloitsija ja Michelin-kokki Pekka Terävä paljastaa yhden suosikkiruokapaikoistaan Suomessa. 

Keittiömestari Pekka Terävällä on kaikille kesälomareissaajille kullanarvoinen vinkki: jos päädyt liikkumaan Naantalin seudulla, kannattaa pysähtyä syömään saaristolaispitopöydän ääreen.

– Naantalin Rymättylästä löytyy järjettömän hyvä saaristolaispöytä. Kyseessä on ravintola Pohjakulma. Se sijaitsee keskellä ei mitään, mutta siellä on aina bussilasteittain ihmisiä. 

Terävä suosittelee saaristolaispöydästä erityisesti sillejä ja silakoita. 

– He tekevät kaiken itse. Voisin syödä aina vähintään kaksi tai kolme lautasellista siellä, Terävä nauraa. 

Pohjakulman nettisivut kertovat, että Rymättylän Poikon kylään vuonna 1904 rakennettu kyläkoulu on toiminut ravintolana vuodesta 1980 lähtien. Kaikki tarjottava valmistetaan omassa keittiössä perinteisin reseptein tuoreista raaka-aineista. 

Saaristolaispitopöydässä tarjolla on muun muassa runsas kalapöytä, itse valmistettua savukalkkunaa ja leikkeleitä, runsaasti salaatteja ja kotijuustoa. Lisäksi tarjolla on lämmintä ruokaa, kuten lihapullia sekä jälkiruokapöytä. 

Miten kasvikset kannattaa grillata? Katso videolta Pekka Terävän grillausvinkit:

8:32

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja