Keittiömestari Pekka Terävä ylistää "keskellä ei mitään" sijaitsevaa ruokapaikkaa, jonne suomalaiset vaeltavat bussilasteittain: "Kannattaa ehdottomasti mennä"

Pohjakulma saaristolaispitopöytä
Pohjakulman saaristolaispöytä on Pekka Terävän ja monen muun suomalaisen suosikki. Pohjakulma

Keittiömestari, ravintoloitsija ja Michelin-kokki Pekka Terävä paljastaa yhden suosikkiruokapaikoistaan Suomessa. 

Keittiömestari Pekka Terävällä on kaikille kesälomareissaajille kullanarvoinen vinkki: jos päädyt liikkumaan Naantalin seudulla, kannattaa pysähtyä syömään saaristolaispitopöydän ääreen.

– Naantalin Rymättylästä löytyy järjettömän hyvä saaristolaispöytä. Kyseessä on ravintola Pohjakulma. Se sijaitsee keskellä ei mitään, mutta siellä on aina bussilasteittain ihmisiä. 

Terävä suosittelee saaristolaispöydästä erityisesti sillejä ja silakoita. 

– He tekevät kaiken itse. Voisin syödä aina vähintään kaksi tai kolme lautasellista siellä, Terävä nauraa. 

Pohjakulman nettisivut kertovat, että Rymättylän Poikon kylään vuonna 1904 rakennettu kyläkoulu on toiminut ravintolana vuodesta 1980 lähtien. Kaikki tarjottava valmistetaan omassa keittiössä perinteisin reseptein tuoreista raaka-aineista. 

Saaristolaispitopöydässä tarjolla on muun muassa runsas kalapöytä, itse valmistettua savukalkkunaa ja leikkeleitä, runsaasti salaatteja ja kotijuustoa. Lisäksi tarjolla on lämmintä ruokaa, kuten lihapullia sekä jälkiruokapöytä. 

Miten kasvikset kannattaa grillata? Katso videolta Pekka Terävän grillausvinkit:

Huippukokin kesäherkut 8:32

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!