Pariskunnalle annettiin vahingossa 1700 euron viinipullo 15 euron pullon sijaan, kalliin pullon tilanneet lipittivät puolestaan halpisviiniä – näin ravintoloitsija ratkaisi kiusallisen tilanteen

1:16 Näin avaat viinitonkan oikeaoppisesti

Sekaannus viinikarahvien kanssa tuli ravintolan omistajalle kalliiksi.

New Yorkissa sijaitsevan Balthazar-ravintolan omistaja Keith McNally kertoi tällä viikolla Instagramissa, kuinka eräälle illastamaan saapuneelle pariskunnalle annettiin vahingossa 2 000 dollarin eli liki 1 700 euron viinipullo 18 dollarin eli noin 15 euron pullon sijaan. 

Videolla: Näin avaat viinitonkan oikeaoppisesti!

Päivityksessä Keith kertoo, että kaikki alkoi siitä, kun neljä liikemiestä oli tilannut pullon Chateau Mouton Rothschild -nimistä viiniä. Keithin mukaan pullo maksaa 2 000 dollaria ja että kyseessä oli hänen ravintolansa kallein punaviini. Kun seurue oli tilannut viininsä, työntekijä kaatoi juoman viinikarahviin tarjoilijan työpisteellä.

Samaan aikaan eräs illastamaan tullut nuori pariskunta oli tilannut 18 dollaria maksavan pullon Pinot Noiria, talon halvinta punaviiniä. Toinen työntekijä kaatoi myös tämän pullon sisällön karahviin, joka näytti aivan samanlaiselta kun liikemiehille tarkoitettu malja. Niinpä liikemiehiä palvellut työntekijä vei vahingossa 18 dollarin karahvin seurueelle ja pariskunta sai kalliimman punaviinin.

Liikemiehet ja pariskunta eivät huomanneet mokaa

Liikemiesseuruetta palvelleen työntekijän mukaan seuruetta isännöinyt henkilö oli kehuskellut olevansa perehtynyt viineihin. Tämä oli maistanut halpaa viiniä ja ylistänyt sitä toisille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samaan aikaan nuori pari joi tietämättään kallista viiniä.

– Kun he nauttivat siitä ensimmäiset siemauksensa, he luulivat sen olevan halpaa sorttia ja pilailivat esittäen olevansa kallista viiniä juovia ”viinisnobeja”, Keith kirjoittaa.

Kertoako vai ei?

Pian työntekijät tajusivat tekemänsä virheen. He soittivat Keithille, joka riensi kotoaan ravintolaan.

Keith huomasi joutuneensa kiusalliseen tilanteeseen: koska liikemiehet olivat jo viinin siivittäminä päässeet juhlatunnelmiin, hän pohti, pitäisikö hänen myöntää heille, että työntekijä oli tehnyt virheen ja että heidän viininsä ei tosiaan ollut ravintolan kalleinta, vai antaisiko hän heidän jatkaa halvan viinin lipittämistä tietämättöminä tapahtuneesta kömmähdyksestä. Ei tuntunut myöskään hyvältä ajatukselta viedä nuorelta parilta viinipulloa kesken mukavan illan.

2 000 dollarin pullo meni omistajan piikkiin

Lopulta Keith päätti kertoa kummallekin taholle totuuden. Tämän jälkeen yksi liikemiehistä myönsi epäilleensä, että viini tuskin oli Rotschildiä ja toisetkin antoivat ymmärtää olleensa hänen kanssaan samoilla linjoilla.

Pariskunta taas oli Keithin mukaan riemastunut sattuneesta kömmähdyksestä. Tilanne tuntui heistä samalta kuin jos pankki olisi tehnyt mokan asiakkaan eduksi.

Keith kertoo, että loppujen lopuksi 2 000 dollarin pullon hinta päätyi hänen itsensä maksettavaksi. Hän ei veloittanut summaa seurueelta eikä pariskunnalta.

– Kumpikin osapuoli lähti Balthazarista tuona iltana tyytyväisenä, mutta luulen, että tyytyväisempi oli pariskunta!

Lähteet: Fox News, Mirror

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja