Ravintolalle rapsahti tonnin sakot, koska asiakas sai hampurilaisensa 4 minuuttia myöhässä

2:05 Näin koronan, flunssan ja influenssan oireet eroavat toisistaan – aivastelu ei aina kieli koronasta

Take-away-ravintolalle rapsahti Lontoossa 1000 punnan sakot, kun se myi hampurilaisen asiakkaalle neljä minuuttia yli koronarajoitusajan. 

Videolla: Miten koronan erottaa flunssasta tai influenssasta? Katso eri oireet.

Englannissa otettiin syyskuun lopussa käyttöön uudet, tiukemmat koronasäädökset, joissa rajoitetaan muun muassa ravintoloiden aukioloa. Uusien määräysten mukaan kaikkien ravintoloiden on suljettava ovensa tasan kello 22 mennessä, jotta koronaviruksen leviämistä pystytään ehkäisemään. Brittilehti Metron mukaan kuitenkin esimerkiksi Walesissa on annettu pubeille 20 minuutin liukuma-aika, jotta ihmisten saaminen ulos lain puitteissa on hieman helpompaa. 

Neljän minuutin ylitys toi brittiravintolalle tonnin sakot

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Lontoossa sijaitsevalle ravintola Bim’sille rajoitusten kirjaimellisuus tuli hieman yllätyksenä.

– Henkilökuntamme oli siinä uskossa, että jos tilaus tehdään kello 22 mennessä, se voidaan vielä myydä asiakkaalle.

Asiakkaan kuitista voi nähdä, että hän on tehnyt hampurilaistilauksensa tasan kello 22 ja saanut tuotteen neljää minuuttia myöhemmin. Näin ei kuitenkaan olisi saanut toimia ja ravintola sai tästä hyvästä 1000 punnan eli noin 1100 euron sakot

–  Henkilökuntamme oli sitten järkyttynyt saadessaan tietää, että he olivat rikkoneet uusia lakeja neljällä minuutilla.

Ravintolan edustajat kritisoivat nyt monia Covid-19 -säädöksiä liian tiukiksi ja nopeasti kyhätyiksi. Sen seurauksena on epäselvää, miten niitä pitäisi tarkkan ottaen noudattaa. 

– Virhe oli inhimillinen ja jatkossa olemme huolellisempia lain pykälien noudattamisen kanssa, burgeriravintolasta kuitenkin todetaan.

Lontoon alueella koronaviruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä hieman alueesta riippuen yli 50. Ravintola Bim’s sijaisee itäisen Lontoon Ilfordin alueella, jossa ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä koko kaupungin korkein, 59. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohti. Suomessa koko maan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä yli 25. 

Hotellijohtajalle ennätyssakot: 200 hengen hautajaiset kiellosta huolimatta

Burgeriravintola Bim’s ei suinkaan ole ainoa yritys, jota on viime aikoina sakotettu Briteissä määräysten rikkomisesta. Hulppean Castle Bromwich Hall -kartanon johtaja sai ennätykselliset 10 000 punnan maksimisakot, kun antoi järjestää tiloissa 200 hengen hautajaiset kiellosta huolimatta. Hotelli- ja tapahtumapaikka sai kaupan päälle myös toimintakiellon ensi tammikuuhun saakka.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja