Paahtoleipä, joka on nyt iso hitti – somessa innostuttiin uudesta valmistustavasta: "Ravitseva ateria hyvillä hiilihydraateilla"

shutterstock_2121470390
Custard toast on yhdistelmä jogurtista ja kananmunista tehtyä kastiketta sekä valinnaisia täytteitä. Shutterstock

Vaviskaa avokadoleivät! TikTokissa villitsee nyt uusi aamupalaleipätrendi: uunissa paahdetut leivät jogurtti-munakastikkeella sekä lisukkeilla.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin alkuviikosta leipävillityksestä, jossa avokadoleivän päälle raastetaan keitettyä kananmunaa. Testasimme, miltä raastettu kananmuna leivällä maistuu.

Nyt Fox News -uutissivusto kertoo TikTokin tuoreimmasta aamupalaleipävillityksestä, "custard toastista". Custard toast on leipä, jonka päälle tehdään eräänlainen kastike jogurtista ja kananmunasta. Leipä viimeistellään esimerkiksi marjoilla tai hedelmillä sekä muilla makeilla lisukkeilla. 

Fox Newsin mukaan custard toast -hashtagilla oli TikTokissa helmikuun puolivälissä jo yli 26 miljoonaa katselukertaa.

– On vaikea sanoa, kuka keksi alun perin ohjeen, koska niin moni on jo tehnyt tätä, toteaa tiktokkaaja My Nguyen Fox News -sivustolle.

Nguyen on TikTokissa ruokavaikuttaja ja kertoo tekevänsä custard toast -leipiä sellaisina päivinä, kun haluaa aamupalaksi terveellisemmän vaihtoehdon letuille tai köyhille ritareille.

Näin valmistuu custard toast

Omassa reseptissään Nguyen sekoittaa kreikkalaista jogurttia, kananmunaa, kanelia ja agavesiirappia kastiketta varten. Sitten hän levittää kastikkeen vaalealle leivälle ja ripottelee päälle pakastemarjoja. Lopuksi leipää paistetaan 200-asteisesessa uunissa 10 minuuttia.

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Custard toast on ravitseva ateria hyvillä hiilihydraateilla, jos valitset täysjyväleipää, kreikkalaisen jogurtin sekä kananmunan proteiinilla ja rasvalla ja marjojen mikroravinteilla sekä antioksidanteilla, Nguyen sanoo.

Kastikkeen voi viimeistellä Nguyenin tapaan agave- tai vaahterasiirapilla, jolloin siihen saa ripauksen makeutta lisää.

Fox Newsin mukaan sekä haut "custard toast" että "yougurt toast" ovat ampaisseet tammikuun jälkeen Googlessa.

Lähde: Fox News

Katso myös video: Oletko hoksannut tätä nerokasta tapaa leivän voiteluun?

Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä? 0:33
Nerokas tapa leivän voiteluun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat