Ostatko näitä valmisruokia? Palvelutiskien kovimmat hitit S- ja K-ruokakaupoissa

0:30 Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa Lidlin paistopisteellä?
Videolla: Oletko huomannut tätä Lidlin paistopisteellä?

Suomalaiset ostavat ruokakauppojen ruokatoreilta eli palvelutiskeiltä monenlaisia valmisruokia. 

Videolla: Oletko huomannut tätä Lidlin paistopisteellä?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin tällä viikolla sekä S-ryhmän että K-ryhmän ruokatrendikatsauksista. K-ryhmän trendikatsauksessa vuodelle 2022 käytiin läpi ruokakaupassa tällä hetkellä vallitsevia kuluttajatrendejä, sekä niiden konkreettista vaikutusta asiakkaiden ostokäyttäytymiseen. K-ryhmän mukaan pinnalla ovat nyt muun muassa kuluttajien toiveet elämyksellisyyteen sekä supervaivattomuuteen.

S-ryhmä nostaa tämän hetken supertrendeiksi ruoan elämyksellisyyden lisäksi kotona syömisen, kasvis- ja kalaruokailmiön, ruoan ostamisen helppouden ja yksilöllisyyden sekä hyvinvoivan elämäntavan. 

Molempien kauppaketjunen selkeäksi hittituotteeksi paljastui sushi, jonka myynti on muutaman vuoden aikana suorastaan räjähtänyt. 

Ruokatoreilla ja palvelutiskeillä käy taas kova kuhina 

Korona-aikana erilaistein irtomyyntituotteiden suosio ruokakaupoissa laski selvästi, mutta tänä vuonna kysyntä on S-ryhmän mukaan lähtenyt jälleen nousuun. Irtokarkkien myynti on vuoden alusta kasvanut 16 prosenttia ja paistopistetuotteiden puolestaan 13 prosenttia.

Myös ruokakauppojen ruokatoreilla eli palvelutiskeillä käy kova kuhina. S-ryhmä ja K-ryhmä paljastivat omat ruokatorituotehittinsä. 

S-ryhmällä suosituin palvelutiskin tuotteista on salaattibaari. Suurin osa asiakkaista siis ostaa tiskiltä yhdistelmän erilaisia salaattiaineksia.

S-ryhmän ruokatorin top 5:

1. Salaattibaari
2. Perunamuusi
3. Isot lihapullat
4. Kaalikääryleet
5. Kermaperunat

Jos sushi lasketaan mukaan, se on K-ryhmällä palvelutiskin valmisruoista ehdottomasti suosituin. Muita top-tuotteita ovat S-ryhmän tapaan muun muassa salaattibaarin antimet sekä grillattu broileri.

– Sushin vastapainoksi palvelutiskissä pitävät pintansa perinteiset perunamuusi, kaalikääryleet, jauhemaksapihvit, lihapullat ja grillikylki. Täytetyt patongit ja leivät ovat selkeästi suosituimpia välipalasyötäviä palvelutiskitarjonnasta, kaupassa valmiita patonkeja ja leipiä myydään paljon palvelutiskin lisäksi myös take away -hyllystä, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja