Onko tässä haastaja perinteiselle suklaamunalle? Briteissä myydään nyt juustomunaa

cheddar
Täysin juustosta valmistettu pääsiäismuna. Shutterstock

Suomessakin kauppojen hyllyille on alkanut ilmestyä suklaamunia ja muita pääsiäisen herkkuja, mutta toistaiseksi ei mitään yhtä jännittävää kuin Isossa-Britanniassa.

Perinteiset suklaamunat ovat jo vuosia saaneet kilpailijoikseen mitä erikoisempia variaatioita, kuten vuonna 2016 ilmiöksi nousseet ”töhnämunat”. Pääsääntöisesti pääsiäismunissa on kuitenkin ollut suklaata, mutta brittiläinen kauppaketju Sainsbury’s on lanseerannut tänä vuonna täysin juustosta tehdyn pääsiäismunan, Insider kertoo.

Pehmeän kermaista cheddar-juustoa

Juustomunan valmistuksessa on onneksi ajateltu hieman käyttäjäystävällisyyttäkin, sillä tarkoituksena ei ole nakertaa siitä juustonpalasia pikkuhiljaa pois. Munan rakenne on pehmeää ja kermaista, eli sitä pystyy esimerkiksi levittämään keksin tai leivän päälle.

The Cheesalicious Easter Egg sisältää kaiken kaikkiaan 120 g cheddarjuustoa ja pakettiin on laitettu mukaan myös keksejä ja hilloa. Juustomunan saa ostettua itselleen viidellä punnalla, eli vajaalla kuudella eurolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juustomunan kerrotaan olevan täydellinen lahja niille pääsiäisenystäville, jotka eivät pahemmin välitä suklaasta.

Sainsbury’s -kauppaketjulle ei voi antaa kaikkia krediittejä juustomunan kehittelemisestä, sillä kauppaketju Asdalla oli samankaltainen tarjous jo viime vuonna.

Lähteet: InsiderIndependent 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat