Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotiliesi: Saako leivinpaperin käyttää uudestaan? Monet eivät ole tulleet ajatelleeksi vaarallista riskiä

Pizzaa leivinpaperin päällä. Kuvituskuva.
Pizzaa leivinpaperin päällä. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 09.02.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruokalehti Kotiliesi selvitti, onko leivinpaperia turvallista käyttää uudelleen ensimmäisen paistokerran jälkeen. 

Jos leivinpaperia käyttää kerran kypsentäessään ruokaa uunissa, voiko sitä vielä käyttää uudelleen? Ruokalehti Kotiliesi kysyi asiaa Metsä-Tissuen Pohjoismaiden myyntijohtaja Auli Hakkaraiselta. Hakkaraisen mukaan kuluttajien olisi syytä lukea pakkauksen ohjeet tarkkaan. 

– Kun leivinpaperi on käytetty kerran, valmistaja ei lupaa sille enää pakkauksen mukaista lämmönkestoa.  Meidän Saga-levinpaperille luvataan pakkauksessa 250 asteen lämmönkesto, Hakkarainen kertoo Kotiliedelle ja sanoo yrityksen vastuun loppuvan siihen. 

Vaarallinen riski, jota moni ei ole tullut ajatelleeksi

Hän muistuttaa, että leivinpaperin koostumus muuttuu oleellisesti yhden paistokerran jälkeen. Paperi haperoituu ja hiiltyy ja siihen voi jäädä paloturvalliuusriskiä kasvattavia tahroja. Nykyajan tehokkaat pyrolyysiuunit voivat myös edesauttaa kertaalleen käytetyn leivinpaperin syttymistä.

–  Rapiseva ja hauras ja kiertoilman ansiosta lepattava leivinpaperi saattaa osua uunin seinämiin ja syttyä palamaan. Vaarallinen riski on siis olemassa. Tätä monet eivät tiedä, Hakkarainen sanoo Kotiliedelle.

Lue myös: Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksi

Lähde: Kotiliesi

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Voiko leivinpaperia käyttää useamman kerran?Voiko samaa leivinpaperia käyttää toisenkin kerran?Voiko leivinpaperia käyttää uudemman kerran? Muista tämä: "Vaarallista on, jos..."Saako leivinpaperia käyttää uudelleen? Muista ainakin tämä: "Vaarallista on, jos..."Puhdistatko sinäkin uunisi liian harvoin? Sähkölaskussa voi pian näkyä ikävä yllätysNäin kauan avattu juusto säilyy jääkaapissa – juustoasiantuntija: Tätä hygieniaan liittyvää seikkaa ei moni ole tullut ajatelleeksi!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • to08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan