Riisin lämmittämisessä kannattaa huomioida sekä syömisen turvallisuus että riisin rakenteen ja maun säilyminen.
Tietyt ruoka-aineet, kuten riisi, vaativat erityistä huomiota valmistettaessa ja varsinkin lämmittäessä tähteitä uudelleen syötäväksi.
Riisin kanssa kannattaa olla tarkkana useastakin syystä. Riisin neutraali pH-arvo sekä sen sisältämä kosteus edistävät bakteerien kasvua ja riisin sisältämät Bacillus cereus -bakteerin itiöt eivät myöskään kuole kypsennyksen yhteydessä.
– Tämä Bacillus cereus voi aiheuttaa oksentamista ja ripulia, ravitsemusterapeutti Shelley Rael kertoo USA Today:lle.
Raelin mukaan bakteerien kasvu aiheutuu yleensä siitä, että kypsennettyä riisiä ei laiteta riittävän nopeasti jääkaappiin, että riisiä pidetään jääkaapissa liian pitkään tai että riisin tähteitä ei lämmitetä kunnolla.
– Riisin uudelleenlämmittäminen ei yleensä aiheuta suoraa vaaraa, mutta sen väärin tekemiseen liittyy riskejä, ravitsemusterapeutti Jen Messer toteaa.
