Jos säilytät ruokia eväsrasioissa jääkaapissa, on syytä pitää mielessä muutama tärkeä seikka.
Ruokaa tulee monesti kokattua sen verran, että sitä jää syötäväksi myös seuraavaan päivään. Osa kokkaa varta vasten kerralla isompia satseja sapuskaa, jotta ruokaa voi esimerkiksi ottaa evääksi töihin.
Kun ruokaa säilötään jääkaappiin, on hyvä pitää mielessä muutama olennainen seikka.
Lue myös: Pakasterasia ei kuulu muovinkeräykseen – tiesitkö näitä asioita kierrätyksestä?
Nopea jäähdytys ja tarpeeksi kylmä jääkaappi
Ruotsin Ruokaviraston mikrobiologi Åsa Rosengren muistuttaa Aftonbladetille, että jääkaapin lämpötila vaikuttaa olennaisesti ruoan säilyvyyteen.
– Moni ehkä luulee, että on aivan sama, onko jääkaapissa kuusi vai neljä astetta, mutta ei se ole. Ruokavirasto suosittelee jääkaapin lämpötilaksi neljää astetta, Rosengren sanoo.
Mikrobiologin mukaan jotkut bakteerit voivat kasvaa tuplasti nopeammin kahdeksan asteen lämpötilassa verrattuna neliasteiseen jääkaappiin.
– Ruoka säilyy rasiassa noin viikon verran, jos jääkaapin lämpötila on neljä astetta.