Heinz kertoi viimein, missä ketsuppia pitäisi oikeasti säilyttää
Ikuisuuskysymykseen saatiin virallinen vastaus ketsuppivalmistaja Heinzilta.
Avatun ketsuppipullon oikea säilytyspaikka on puhuttanut kansalaisia meillä ja maailmalla jo vuosien ajan.
Ketsuppipullon kyljessä kehotetaan tavallisesti sujauttamaan avattu ketsuppipurkki jääkaappiin. Näin ovat suositelleet myös suomalaiset ketsuppivalmistajat ja -edustajat. Silti esimerkiksi monissa ravintoloissa voi nähdä ketsuppia säilytettävän huoneenlämmössä pöydällä.
Lue myös: Säilyykö avattu ketsuppipullo huoneenlämmössä? Näitä ketsuppifaktoja et välttämättä tiennyt
Brittiasiantuntijatiimi totesi vuonna 2021, että ketsuppia ei tarvitse laittaa jääkaappiin.
– Ei ole mitään syytä säilyttää jääkaapissa ketsuppia. Se sisältää paitsi viinietikkaa myös luontaisesti hapokkaita tomaatteja, jotka auttavat ketsuppia säilymään huoneenlämmössä, ravitsemusasiantuntija Sarah Schenker totesi tuolloin.
Heinz: Ketsuppi kuuluu jääkaappiin
Nyt tunnettu ketsuppivalmistaja Heinz on ottanut kantaa ikuisuuskysymykseen Twitter-tilillään.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
– Tiedoksenne: Ketsuppi. kuuluu. laittaa. jääkaappiin!!! Heinzin twiitissä todettiin yksiselitteisesti.
Ketsupin oikeasta säilytyspaikasta kertoivat Heinzin edustajat Isosta-Britanniasta, mutta sama sääntö pätee toki muuallakin.
Moni britti säilyttää huoneenlämmössä
Yhtiö on aiemmin selvittänyt, että jopa neljä kymmenestä britistä säilyttää avattua ketsuppipulloa huoneenlämmössä. Metro-lehden mukaan jopa julkkikset kuten Cardi B ja Victoria Beckham ovat julkisesti kertoneet säilyttävänsä ketsuppia nimenomaan huoneenlämmössä.
– On aina ollut olemassa vain yksi vastaus, ja jaamme sen ilolla ketsupinystäville: ketsuppimme kuuluu jääkaappiin, Heinzin edustaa Olivia Lennon kommentoi Metro-lehdelle.
Lennonin mukaan jääkaappisäilytys takaa, että avatun pullon sisältö pysyy maukkaana ja hyvänä.
Katso myös video: Voiko vanhentunutta ketsuppia tai säilyketonnikalaa vielä syödä?
Lähde: Metro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka