Mainos

Oletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."

Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden yhdeksännessä jaksossa tavattiin vantaalaisperhe, jossa kasvikset olivat aiemmin lähes kirosana. Keittiömestari Kari Aihinen opasti, miten arkiruokiin saa helposti ujutettua lisää kasviksia mausta tinkimättä. Lisäksi Aihinen opetti lihan paistamisen oikealla tavalla. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman yhdeksännessä jaksossa tavattiin kasviksista kieltäytyvä perhe. Vantaalaisen Jonnan epävarmuus keittiössä tuntui ylitsepääsemättömältä, ja totaalikieltäytyminen kasviksista oli tarttumassa hyvää vauhtia lapsiinkin. Sen lisäksi, että Jonna-äiti ei tykkännyt kasvisten mausta, myös rakenteen kanssa oli ongelmia.

– En vain jaksa purra tätä. En muista, milloin olisin viimeksi syönyt kasviksia. Ehkä kuukausi sitten? Jonna sanoi ohjelmassa.

"Kypsennys tapahtuu aina uunissa"

Keittiömestari Kari Aihinen opetti vantaalaisperhetttä kokkaamaan muun muassa täydellistä bolognesekastiketta, johon saa helposti ujutettua mukaan paljon kasviksia. Lisäksi jaksossa perehdyttiin lihan paistamisen saloihin. 

Aihinen nimesi yhden tärkeän säännön, joka pätee lähes kaikenlaisen lihan paistamiseen:

– Aina, kun teet proteiineja pääraaka-aineena, niin aina kypsennetään uunissa. Maustetaan ja otetaan väri pannulla, mutta kypsennys tapahtuu aina uunissa, Aihinen painotti.

Kokki opasti Jonnaa valmistamaan broilerin rintafileitä ja naudan sisäfileepihvejä. Broilerit maustettiin ensin suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ja pinnat ruskistettiin pannulla valkosipulinkynsien kanssa. Sen jälkeen fileet laitettiin vielä 200-asteiseen uuniin noin 12-14 minuutiksi. 


Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja