Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."

Julkaistu 26.04.2020 09:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden yhdeksännessä jaksossa tavattiin vantaalaisperhe, jossa kasvikset olivat aiemmin lähes kirosana. Keittiömestari Kari Aihinen opasti, miten arkiruokiin saa helposti ujutettua lisää kasviksia mausta tinkimättä. Lisäksi Aihinen opetti lihan paistamisen oikealla tavalla. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman yhdeksännessä jaksossa tavattiin kasviksista kieltäytyvä perhe. Vantaalaisen Jonnan epävarmuus keittiössä tuntui ylitsepääsemättömältä, ja totaalikieltäytyminen kasviksista oli tarttumassa hyvää vauhtia lapsiinkin. Sen lisäksi, että Jonna-äiti ei tykkännyt kasvisten mausta, myös rakenteen kanssa oli ongelmia.

– En vain jaksa purra tätä. En muista, milloin olisin viimeksi syönyt kasviksia. Ehkä kuukausi sitten? Jonna sanoi ohjelmassa.

"Kypsennys tapahtuu aina uunissa"

Keittiömestari Kari Aihinen opetti vantaalaisperhetttä kokkaamaan muun muassa täydellistä bolognesekastiketta, johon saa helposti ujutettua mukaan paljon kasviksia. Lisäksi jaksossa perehdyttiin lihan paistamisen saloihin. 

Aihinen nimesi yhden tärkeän säännön, joka pätee lähes kaikenlaisen lihan paistamiseen:

– Aina, kun teet proteiineja pääraaka-aineena, niin aina kypsennetään uunissa. Maustetaan ja otetaan väri pannulla, mutta kypsennys tapahtuu aina uunissa, Aihinen painotti.

Kokki opasti Jonnaa valmistamaan broilerin rintafileitä ja naudan sisäfileepihvejä. Broilerit maustettiin ensin suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ja pinnat ruskistettiin pannulla valkosipulinkynsien kanssa. Sen jälkeen fileet laitettiin vielä 200-asteiseen uuniin noin 12-14 minuutiksi. 

Katso resepti: Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

Katso myös muut saman jakson reseptit

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20

Lue myös: Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?Oletko ikinä itse tehnyt? Kokin pastakastike sai Pirjon ällistymään: "Ihan superhyvää"Paistatko broilerinfileet näin? Yksi asia pitää tehdä jo ennen paistoa, painottaa Kari AihinenNäin Kari Aihinen neuvoo tekemään broileripyörykät – helppo niksi takaa parhaat pallerot: Veden lämpötilalla on väliäKari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"
RuokaKaappaus keittiössäKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:25
    Sienet

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • Eilen09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 25.10.17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • 25.10.09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • 24.10.18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!