Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kammoksuttavatko kasvikset? Näillä värikkäillä resepteillä uutta intoa kokkailuun!

Julkaistu 06.04.2020 12:49
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -sarjan yhdeksännessä jaksossa tavattiin vantaalaisperhe. 

Kaappaus keittiössä -sarjassa tavattiin kasviksista kieltäytyvä perhe. Vantaalaisen Jonnan epävarmuus keittiössä tuntui ylitsepääsemättömältä, ja totaalikieltäytyminen kasviksista oli tarttumassa hyvää vauhtia lapsiinkin. 

Sen lisäksi, että Jonna-äiti ei tykkännyt kasvisten mausta, myös rakenteen kanssa oli ongelmia.

Katso alta reseptit, joilla Kari Aihinen innosti perhettä kokkaamaan!

Uunijuurekset

Uunijuurekset

Juuriselleriä
Palsternakkaa
1 iso sipuli
3 porkkanaa
½ parsakaali
5 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
Tuoretta timjamia
Suolaa
Mustapippuria

Kuori sellerit, palsternakat, sipulit ja porkkanat. Lohko juurekset saman kokoisiksi paloiksi, niin ne kypsyvät tasaisesti. Lohko sipulit ja irrota parsakaalista nuput. Nostele kasvikset uunipellille ja kaada päälle hieman oliiviöljyä. Mausta timjamin oksilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita vielä kaikki keskenään, jotta mausteet ja öljyt levittyvät tasaisesti.

Kypsennä uunin 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Kaali-sienipaistos

Sienipaistos

½ varhaiskaali
½ parsakaali
n. 250 g herkkusieniä
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
½ sitruuna

Revi kaalit ja pilko parsakaalit. Viipaloi herkkusienet ja valkosipulit.

Ruskista ensin sieniä hetki pannulla öljyssä. Lisää sitten parsakaalit ja paista taas kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää revitty kaali, valkosipulit ja tuoreet timjamin oksat. Paista kunnes vihannekset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista lopuksi päälle vielä puolikkaan sitruunan mehut.

Bolognese

Bolognese

600 g naudan jauhelihaa
300 g porkkanaa
200 g varsiselleriä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 purkkia tomaattimurskaa
3 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
basilikaa

Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla muutamassa erässä. Kuori ja pilko porkkanat, juurisellerit, sipulit ja valkosipulit. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, lisää juurekset ja sipulit ja kuullota hetken aikaa. Kaada pannulle tomaattimurskat ja mausta laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla. Hauduttele kastiketta noin 45 minuuttia. Silppua lopuksi päälle vielä tuoreita basilikanlehtiä.

Kukkakaalimuhennos

Kukkakaalikastike

1 kukkakaali
2 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa silputtuna
Nokare voita
2 dl kermaa
Mustapippuria
Suolaa
Kevätsipulinvarsia
½ sitruuna

Irrota kukkakaalista nuput. Murskaa valkosipulinkynnet ja silppua purjo. Sulata pannulla voi, lisää valkosipulit ja paista kukkakaaleja, kunnes ne vähän pehmenevät, mutta eivät ota väriä. Lisää purjot ja kuullota vielä hetken aikaa. Kaada pannulle kerma ja anna muhia, kunnes kastike sakeutuu. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun muhennos on kiehunut kasaan, silppua joukkoon kevätsipulia ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehut.

Kukkakaalikastike + bolognese

Kuhaceviche

Siikaceviche

500 g nahatonta kuhafilettä
2 limeä
Chiliä
1,5 dl kookoskermaa
oliiviöljyä
Suolaa

Poista kuhasta ruotorivi ja kuutioi fileet. Purista sekaan kahden limen mehut ja ripottele päälle suolaa ja chilitahnaa tai tuoretta silputtua chiliä makusi mukaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Sekoita sitten joukkoon kookoskerma. Maista ja lisää vielä tarvittaessa suolaa sekä sitruunamehua.

PIHVIN PAISTAMINEN

1 naudan sisäfileepihvi syöjää kohden (150-200 gr)
Suolaa
Mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
Tuoretta persiljaa
voita

Nosta lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Sulata pannulla reilu nokare voita ja lisää sitten persiljaa sekä valkosipulinkynnet kuorineen. Nostele lihat kuumalle pannulle ja paista niihin kaunis paistopinta kauttaaltaan. Nosta pihvit kypsymään 200 asteeseen uuniin 10 minuutiksi, jonka jälkeen anna vielä vetäytyä esim. folioon käärittynä pöydällä kymmenisen minuuttia.

Härän sisäfilee (1)

BROILERIN PAISTAMINEN

Broilerin rintafileitä
Suolaa
Mustapippuria
Valkosipulinkynsiä
Voita

Mausta rintafileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Sulata pannulla voi. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää lihat sekä valkosipulinkynnet kuorineen. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi ja nosta uuniin 200 asteeseen 12-14 minuutiksi. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Kaappaus keittiössä maanantaisin kello 20

Lisää aiheesta:

Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitPysäytä väsymyksen noidankehä näillä resepteillä – kanttarellipasta, kaalilaatikko ja lohikiusausNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Nappaa helpot ruokavinkit – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan herkullisia arkiruokiaWokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenNäin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!
ReseptitReseptitTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Reseptit
  • 04.11.202119:45
    Kaappaus keittiössä

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen

  • 28.10.202119:50
    Kaappaus keittiössä

    Näin syntyy suussa sulava uunifetapasta – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

  • 21.10.202119:55
    Kaappaus keittiössä

    Näin teet täydellisen myskikurpitsapastan – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

  • 14.10.202119:30
    Kaappaus keittiössä

    Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

  • 07.10.202119:55
    Kaappaus keittiössä

    Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen