Kammoksuttavatko kasvikset? Näillä värikkäillä resepteillä uutta intoa kokkailuun!

Kaappaus keittiössä -sarjan yhdeksännessä jaksossa tavattiin vantaalaisperhe. 

Kaappaus keittiössä -sarjassa tavattiin kasviksista kieltäytyvä perhe. Vantaalaisen Jonnan epävarmuus keittiössä tuntui ylitsepääsemättömältä, ja totaalikieltäytyminen kasviksista oli tarttumassa hyvää vauhtia lapsiinkin. 

Sen lisäksi, että Jonna-äiti ei tykkännyt kasvisten mausta, myös rakenteen kanssa oli ongelmia.

Katso alta reseptit, joilla Kari Aihinen innosti perhettä kokkaamaan!

Uunijuurekset

Juuriselleriä
Palsternakkaa
1 iso sipuli
3 porkkanaa
½ parsakaali
5 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
Tuoretta timjamia
Suolaa
Mustapippuria

Kuori sellerit, palsternakat, sipulit ja porkkanat. Lohko juurekset saman kokoisiksi paloiksi, niin ne kypsyvät tasaisesti. Lohko sipulit ja irrota parsakaalista nuput. Nostele kasvikset uunipellille ja kaada päälle hieman oliiviöljyä. Mausta timjamin oksilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita vielä kaikki keskenään, jotta mausteet ja öljyt levittyvät tasaisesti.

Kypsennä uunin 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Kaali-sienipaistos

½ varhaiskaali
½ parsakaali
n. 250 g herkkusieniä
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
½ sitruuna

Revi kaalit ja pilko parsakaalit. Viipaloi herkkusienet ja valkosipulit.

Ruskista ensin sieniä hetki pannulla öljyssä. Lisää sitten parsakaalit ja paista taas kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää revitty kaali, valkosipulit ja tuoreet timjamin oksat. Paista kunnes vihannekset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista lopuksi päälle vielä puolikkaan sitruunan mehut.

Bolognese

600 g naudan jauhelihaa
300 g porkkanaa
200 g varsiselleriä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 purkkia tomaattimurskaa
3 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
basilikaa

Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla muutamassa erässä. Kuori ja pilko porkkanat, juurisellerit, sipulit ja valkosipulit. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, lisää juurekset ja sipulit ja kuullota hetken aikaa. Kaada pannulle tomaattimurskat ja mausta laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla. Hauduttele kastiketta noin 45 minuuttia. Silppua lopuksi päälle vielä tuoreita basilikanlehtiä.

Kukkakaalimuhennos

1 kukkakaali
2 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa silputtuna
Nokare voita
2 dl kermaa
Mustapippuria
Suolaa
Kevätsipulinvarsia
½ sitruuna

Irrota kukkakaalista nuput. Murskaa valkosipulinkynnet ja silppua purjo. Sulata pannulla voi, lisää valkosipulit ja paista kukkakaaleja, kunnes ne vähän pehmenevät, mutta eivät ota väriä. Lisää purjot ja kuullota vielä hetken aikaa. Kaada pannulle kerma ja anna muhia, kunnes kastike sakeutuu. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun muhennos on kiehunut kasaan, silppua joukkoon kevätsipulia ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehut.

Kuhaceviche

500 g nahatonta kuhafilettä
2 limeä
Chiliä
1,5 dl kookoskermaa
oliiviöljyä
Suolaa

Poista kuhasta ruotorivi ja kuutioi fileet. Purista sekaan kahden limen mehut ja ripottele päälle suolaa ja chilitahnaa tai tuoretta silputtua chiliä makusi mukaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Sekoita sitten joukkoon kookoskerma. Maista ja lisää vielä tarvittaessa suolaa sekä sitruunamehua.

PIHVIN PAISTAMINEN

1 naudan sisäfileepihvi syöjää kohden (150-200 gr)
Suolaa
Mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
Tuoretta persiljaa
voita

Nosta lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Sulata pannulla reilu nokare voita ja lisää sitten persiljaa sekä valkosipulinkynnet kuorineen. Nostele lihat kuumalle pannulle ja paista niihin kaunis paistopinta kauttaaltaan. Nosta pihvit kypsymään 200 asteeseen uuniin 10 minuutiksi, jonka jälkeen anna vielä vetäytyä esim. folioon käärittynä pöydällä kymmenisen minuuttia.

BROILERIN PAISTAMINEN

Broilerin rintafileitä
Suolaa
Mustapippuria
Valkosipulinkynsiä
Voita

Mausta rintafileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Sulata pannulla voi. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää lihat sekä valkosipulinkynnet kuorineen. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi ja nosta uuniin 200 asteeseen 12-14 minuutiksi. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Kaappaus keittiössä maanantaisin kello 20

Lue myös:

    Uusimmat