Kari Aihinen kaappasi kuopiolaisen nuoren parin keittiön ja opetti, miten esimerkiksi valmistuu helposti taivaallisen maukas nakkikeitto.
Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa tavattiin kuopiolaiset Salla ja Valtteri. Kaksikko muutti omilleen jo alaikäisinä. Halu itsenäistyä oli suuri, mutta vastuunotto omista syömisistä oli vielä lapsenkengissä.
Ylivoimainen nakkikeitto
Niinpä Sallan ja Valtterin avuksi saapui keittiömestari Kari Aihinen, joka opetti nuorelle parille kotiruoanlaiton salat. Aihinen muun muassa opasti, miten perunat kuuluu oikeasti keittää, ja miten valmistuu erityisen hyvä nakkikeitto.
Aihinen tuunasi perinteistä nakkikeittoa sujauttamalla joukkoon sulatejuustoa.
– Laita sinne puolet Koskenlaskijasta. Keitto muuttuu pehmeämmäksi, täyteläisemmäksi ja vähän paksummaksi, Aihinen neuvoi.
Kun Salla ja Valtteri maistoivat keittoa tuunauksen jälkeen, nuoren parin ilmeet kertoivat kaiken oleellisen.
– Onko tämä Valtteri taivaallista vai ylivoimaista? Se ilme teidän kasvoilla kun maistoitte sitä (keittoa), maksan siitä ilomielin kaksi euroa, Aihinen totesi viitaten sulatejuustolisään keitossa.
– Ylivoimaista, totesi Valtteri nakkikeitosta.
Katso resepti: Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
Katso myös muut saman jakson reseptit
Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.