Oletko suuri- vai pieniruokainen? Tämän verran keskivertosuomalainen syö Raxin buffetissa!

rax
Rax Buffeteissa on tarjolla muun muassa pizzaa, salaattia ja lihapullia. Rax Buffet

Moni suomalainen on varmasti vieraillut vuonna 1994 perustetuissa Rax Buffet -ravintoloissa. Makuja.fi selvitti, miten paljon keskivertoasiakas syö päästessään notkuvien pöytien ääreen. 

Rax Buffet -ravintolat tarjoilevat muun muassa pizzaa, lasagnea, kanansiipiä ja salaattivalikoiman. Buffet-ravintolan konseptiin kuuluu, että asiakas saa syödä ja juoda niin paljon kuin haluaa. Miten paljon keskivertoasiakas sitten syö, kun lupa kerran on annettu?

Keskivertosuomalainen syö Raxissa:

Vajaa puolikas isosta pizzasta
2 kpl kanansiipiä
3 lihapullaa
4 nakkia
Vajaa 50 g lasagnea

– Keskimääräinen asiakas syö ja juo runsaan kilon. Määrä jakaantuu melko tasaisesti pizzan, lämpimän ruuan, salaatin ja juoman kesken. Paino on niukasti pizzalla ja juomalla, kertoo Rax Buffet -ravintoloiden ketjupäällikkö Kari Pietilä

Syöty ruoka sisältää vajaa puolikkaan isosta pizzasta sekä kasan muita tarjolla olevia vaihtoehtoja. 

– Asiakas syö vajaa puolet isosta pizzasta, kaksi kanansiipeä, kolme lihapullaa ja neljä nakkia sekä lasagnea vajaa 50 grammaa.

Salaattipöydästä painossa mitattuna menee eniten ananasta, joka on melko painava tuote. Seuraavaksi eniten kuluu Pietilän mukaan jäävuorisalaattia ja tomaattia.  

– Salaattipöydässä komponentteja on yli 20, ja kaikkinensa ainekäyttöraportti on viisisivuinen, joten kokonaiskäyttö pirstaloituu hyvinkin pieniin osiin, hän selittää. 

– Asiakaslupauksemme nälkään kuin nälkään toteutuu siis varmasti. Buffetpöydän sisältöä kehitetään jatkuvasti asiakaslähtöisesti, joten trendit, kuten terveellisyys näkyvät valikoimissamme. 

Miten suomalaiset käyttäytyvät Eckerö Linen buffetissa? Katso video!

1:43

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja