0:37

Oletko sinäkin aina käsitellyt näitä tuttuja hedelmiä väärin? Näin varmistat kypsyyden ja kuorit oikeaoppisesti

Miten varmistaa, ettei avokado pääse tummumaan tai että ananas on ostohetkellä täydellisen kypsä? Buzzfeed kokosi parhaimmat vinkit hedelmien leikkaamiseen, säilyttämiseen ja kypsyyden arvioimiseen.

Katso yllä olevalta videolta, miten kiivin voi kuoria kätevästi juomalasin avulla!

Avokado

Avokadon yleisin ongelma on se, että ensin hedelmä on liian raaka, mutta kypsyttyään se tummuu liian nopeasti. Jos leikatun avokadon tummumisen haluaa estää, kannattaa laittaa hedelmä muovipussiin jääkaappiin punasipulin palasen kanssa. Tämä estää tummumisen.

Jos taas kaupasta on tarttunut mukaan liian raaka avokado, joka on suorastaan kivikova, voi kypsymisprosessia edistää muutaman muun tutun hedelmän avulla. Aseta kova avokado vain paperipussiin omenan ja banaanin kanssa.

Mango

Jos mangon haluaa popsia suuhunsa sopivan kokoisina palasina, on helpoin tapa leikata hedelmä ensin kahtia, poistaa keskellä oleva kivi ja leikata hedelmän puolikkaisiin ristikko. Kun puolikkaan kääntää niin sanotusti ympäri, saa mangon palat helposti irti joko suoraan käsin tai veitsellä.

Jos valmiiden palasten sijaan mangon haluaa vain kuoria, on helpoin tapa asettaa hedelmä juomalasia vasten. Leikkaa mango taas kahtia, poista kivi ja aseta hedelmäliha juomalasin ulkoreunaa vasten. Pienellä työntöliikkeellä lasin ulkopuolelle jää kuori ja sisäpuolelle hedelmä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Granaattiomena

Paras tapa kuoria granaattiomena on samaan tapaan kuin appelsiini. Leikkaa ensin hedelmän toinen kanta pois. Tämän jälkeen hedelmän kylkeen tehdään muutama viilto siten, että veitsi leikkautuu granaattiomenan kuoren läpi.

Kun viillot on tehty, kannattaa hedelmän sisältä poistaa sen kova, valkoinen ydin. Tämän jälkeen hedelmän siemenet irtoavat kuorista yksinkertaisesti koputtelemalla. Lue lisää granaattiomenan kuorimisesta täältä.

Kiivi

Kätevin ja siistein tapa syödä kiivi lienee leikkaamalla hedelmä kahtia ja lusikoimalla hedelmäliha suoraan kuoresta. Jos kiivit taas haluaa kuoria, on helpoin keino vain käyttää kuorimaveistä tai vesilasia kuten mangonkin kohdalla. Katso ohjeet jutun alussa olevalta videolta!

Vesimeloni

Paras tapa varmistaa melonin kypsyys on kiinnittämällä huomiota hedelmän kuoreen. Vesimelonin kuoressa, pohjassa pitäisi olla voinkeltainen laikku, joka paljastaa hedelmän olevan kypsä. 

Jos laikku on valkoinen, hedelmä ei ole vielä valmis. Kypsyyden voi tosin tarkistaa myös vesimelonin ulkomuodosta ja kopauttamalla sitä kuoreen.

Ananas

Ananaksen kypsyys taas on kaikista helpoin tarkistaa hedelmän keskellä olevasta "lehtikruunusta". Jos lehti irtoaa ananaksesta helposti, on hedelmä kypsä. Lue lisää hämmästyttäviä faktoja ananaksesta täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja