Takuuvarmat keinot kypsän vesimelonin tunnistamiseen – poimi vinkit!

vesimeloni
Mistä tunnistaa täydellisen kypsän vesimelonin? Shutterstock

Hyvälaatuisen ja kypsän vesimelonin valinta saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Näillä vinkeillä valitset täydellisen vesimelonin. 

Vesimeloni on herkullinen ja monikäyttöinen hedelmä, joka on parhaimmillaan kypsänä. Tiesitkö, että juuri tästä syystä vesimeloni kannattaa säilyttää huoneenlämmössä?

Mehukas vesimeloni on painava ja symmetrinen

Valitse ostoskoriisi kokoonsa nähden painava meloni. Vesimelonin painosta yli 90 prosenttia on vettä, joten tästä syystä kypsä meloni on suhteellisen painava. 

Valitse meloni, jonka kuori on tasaisen vihreä ja vahingoittumaton. Kolhiintuneet vesimelonit alkavat mädäntyvät herkästi.

Mehukkaan melonin tulisi olla muodoltaan symmetrinen. Epämuodostunut meloni voi tarkoittaa sitä, ettei se ole kypsynyt tasaisesti.

Kypsyys kannattaa tarkistaa koputtamalla melonia kevyesti kuoreen. Jos ääni on kumea ja ontto, meloni on valmis syötäväksi.

Säilytä huoneenlämmössä

Kokonainen vesimelonia tulisi säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa säilytettynä se muuttaa helposti makuaan. Mitä korkeampi vesipitoisuus hedelmässä on, sitä helpommin se vetistyy jääkaapissa säilytettynä. Jos haluat viilentää melonin, voit nostaa sen jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kokonainen vesimeloni säilyy jopa viikon huoneenlämmössä sen paksun kuoren ansiosta.

Paloiksi leikattu meloni tulee kuitenkin aina säilyttää jääkaapissa. Palat kannattaa kääriä kelmuun, jotta ne eivät ime itseensä makua muista elintarvikkeista.

Lähteet: foodchannel.com, kasvikset.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja