Ananas on monipuolinen ja maukas hedelmä, joka sopii erinomaisesti niin grilliin kuin juomien valmistukseen. Sen lisäksi, että ananas on herkullista syötävää, sillä on monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia.
Katso videolta Aki Wahlmanin vinkit ananaksen käsittelyyn.
Jokaisen ananasta rakastavan kannattaa painaa mieliin seuraavat ananaksen syömiseen liittyvät seikat.
1) Pitkä viljelyaika
Moniin muihin hedelmiin verrattuna ananaksen kypsyminen vie kauan, noin 18–20 kuukautta. Tämän tiedon jälkeen sinun saattaa olla helpompi ymmärtää, miksi ananas on yksi hedelmätiskin kalleimmista tuotteista.
2) Auttaa vahvistamaan luita
Vaikka ananasta syödään pääasiassa maun vuoksi, tästä hedelmästä on sinulle enemmän hyötyä kuin ehkä uskoitkaan. Yksi annos, noin 165 grammaa ananasta, täyttää suuren osan päivittäisestä mangaanin tarpeesta.
LUE MYÖS: Sannin upea ananaskakku hurmaa veikeällä ulkonäöllään: "Päivän piristyskakku iästä riippumatta"
Mangaani on hivenaine, jota tarvitaan vahvojen luiden, ruston ja sidekudoksen rakentamiseen. Yhdessä muiden hivenaineiden mangaanin uskotaan näyttelevän tärkeää roolia myös osteoporoosin ehkäisyssä.

