Näin kuorit granaattiomenan oikeaoppisesti

granaattiomena
Granaattiomenan kuoriminen vaatii hieman kärsivällisyyttä – ja oikean tekniikan. Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka granaattiomena kuoritaan oikeaoppisesti.

Salaatteihin ja jälkiruokiin erityisen hyvin sopiva granaattiomena on helppo kuoria, kun tekniikka on oikea. Katso videolta, kuinka tämä onnistuu!

Kuori granaattiomena samaan tapaan kuin appelsiini

Kun tarkoitus on kuoria granaattiomena, kannattaa aloittaa leikkaamalla hedelmästä sen toinen kanta pois. Tämän jälkeen hedelmän kylkeen tehdään muutama viilto siten, että veitsi leikkautuu granaattiomenan kuoren läpi.

Kun viillot on tehty, kannattaa hedelmän sisältä poistaa sen kova, valkoinen ydin. Tämän jälkeen hedelmän siemenet irtoavat kuorista yksinkertaisesti koputtelemalla.

Lukuisia terveysvaikutuksia

Granaattiomenaa on pidetty jo pitkään superruokana. Hedelmä sisältää runsaasti A-,C- ja E-vitamiineja sekä rautaa ja antioksidantteja.

Villeimpien tutkimustulosten mukaan granaattiomenoiden kasviestrogeenit voivat kasvattaa myös rintavarustusta. Intiassa granaattiomenaa on käytetty muun muassa ripulin ja roikkuvien rintojen hoitoon.

Katso videolta, kuinka granaattiomena kuoritaan oikeaoppisesti!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.