Oletko jo maistanut? 5 palkittua ja kehuttua kuohuviiniä vapuksi – mukana alle kympin suosikki ja 15 euron ylistetty löytö

kuohuviini, samppanja
Shutterstock

Vappua vietetään tänä vuonna kotona, mutta se ei estä kuohuviinillä kilistelyä. Koostimme yhteen palkitut, kehutut ja suositut kuohuviinit, jotka sopivat mainiosti vapun kuplajuomiksi. Oletko sinä jo maistanut näitä?

Mitä kuohuviiniä vapuksi? Jos et itse osaa päättää, luota alan asiantuntijoiden arvioon. Listasimme alle viisi kuohuviiniä, jotka ovat menestyneet erilaisissa viinikilpailuissa ja joita on kehuttu viiniasiantuntijoiden toimesta. Joukossa on myös Suomen suosituin kuohuviini ja samppanja.

1. Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut (15,48 €)

Viinilehti julkaisi huhtikuussa Vuoden kuohuviinin 2020. Vuoden kuohuviiniksi valikoitui yli sadan kuohuviinin joukosta Alkon vakiovalikoimasta löytyvä uusiseelantilainen Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut (15,48 €).

– Vuoden kuohuviinissä pidimme erityisesti sen hedelmäisyydestä, eloisasta hapokkuudesta, vienosta paahteisuudesta ja kermaisuudesta. Tämä viini toimii hyvin sekä aperitiivina että ruokapöydässä, Viinilehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo kommentoivat valintaa.

Kuplajuoma niitti menestystä myös Vuoden viinit -kilpailussa, jonka tulokset julkaistiin niin ikään huhtikuussa. Kuohuviini nappasi kultaa yli 13 euron kuohuviinien kategoriassa.

2. André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut (19,98 €)

Niin ikään Viinilehden Vuoden parhaat kuohuviinit -listauksessa huomioitu erittäin kuiva ranskalainen kuohuviini. Viinilehden asiantuntijat kuvailevat kuohuvaa harmoniseksi ja laadultaan erinomaiseksi.

– Tyylikkäät kuplat ja sitruksinen hapokkuus tuovat viinin eloisuutta ja kokonaisuus jättääkin tasapainoisen, hennon kermaisenkin jälkimaun, joka nostaa veden kielelle.

3. La Chouette de Champillon Champagne Brut (30,49 €)

Kuten joulukuussa uutisoimme, Suomen myydyin samppanja on suomalaisen viinitalo Viinitien oma, Ranskan Champillonissa valmistettu La Chouette de Champillon. Myös pöllösamppanjana tunnetulla juomalla on 13 prosentin markkinaosuus kaikesta Suomessa myytävästä samppanjasta.

Viinitalon mukaan pöllösamppanja-lempinimen saanut Champagne Chouette nousi Alkon myydyimmäksi samppanjaksi heti tultuaan valikoimaan vuoden 2016 lopussa. Helsingin Sanomat arvioi tuolloin juoman viiden tähden arvoiseksi ja Alkon valikoiman parhaaksi alle 30 euron samppanjaksi. Sittemmin juoman hinta on noussut Suomessa hieman yli 30 euroon.

4.  Wonderland by Minna Parikka Rosé Cava Brut (12,98 €)

MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto pyysi viime keväänä kuohuviiniasiantuntijana tunnetulta Master of Wine Essi Avellanilta kuplajuomasuosituksia erityisesti valmistujaisjuhlia ajatellen. Avellan nosti kuplajuomavaihtoehdoksi tuollon uutuusroseekuohuviini Wonderland by Minna Parikka Rosé Cava Brutin. Avellan 

– On jo hauskalta ja kesäiseltä pakkaukseltaan mainio juoma lakkiaisiin. Itse juoma jatkaa samalla rennon hedelmäisellä linjalla. Mehevä ja pehmeästi kuohuva cava, joka kestää laadultaan myös lämpenemisen lasissa, Avellan kuvaili.

5. Codorníu Clásico Cava Sec (9,88 €)

Oletko klassisen espanjalaisen cavan ystävä? Suomen suosituimman kuohuviinin tittelin omaava Codorníu Clásico Cava Sec on monipuolinen juhlajuoma, joka soveltuu moneen makuun. Puolikuivassa kuplajuomassa on ripaus makeutta.

Tämä espanjalainen cava oli muun muassa Helsingin Sanomien kuohuviiniraadin voittajakuohuviini vappuna 2018. Klassinen ja tasapainoseksi kehuttu cava irtoaa Alkosta alle kympillä, joten sen suosio ei yllätä.

***

9:04

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja