Viinilehti: Vuoden 2020 paras kuohuviini ja paras samppanja – 15 euron kupliva saatetaan kohta viedä käsistä

vuoden kuohuviini
Shutterstock/Alko

Viinilehden asiantuntijat ovat valinneet jokavuotiseen tapaan vuoden parhaan kuohuviinin ja vuoden parhaan samppanjan. Molempien kategorioiden voittajat valikoituivat sokkomakutestillä kymmenien kuohuvien joukosta.

Viinilehden asiantuntijat ovat valinneet vuoden kuohuviinin ja vuoden samppanjan vuosimallia 2020. Vuoden samppanjaa valittaessa maistettiin kaikkiaan 52 samppanjaa, ja vuoden kuohuviinien tastingissa oli maistossa 56 kuplajuomaa.

Näin viinien valinta tehtiin:

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja -samppanjavalintaa varten asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona Viinilehden kuohuviini- ja samppanja-arvioiden parhaimmiston. Viinit ovat Alkon vakiovalikoimasta. Tänä vuonna viinien maahantuojilla oli mahdollisuus ilmoittaa kilpailuun myös tilausvalikoimassa olevia tuotteitaan. Myös ne maistettiin sokkona.

Kaikkien yli sadan tastingissa olleen viinin arviot löydät kootusti Viinilehden sivuilta.

Vuoden kuohuviiniksi valikoitui Alkon vakiovalikoimasta löytyvä uusiseelantilainen Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut (15,48€).

– Vuoden kuohuviinissä pidimme erityisesti sen hedelmäisyydestä, eloisasta hapokkuudesta, vienosta paahteisuudesta ja kermaisuudesta. Tämä viini toimii hyvin sekä aperitiivina että ruokapöydässä, Viinilehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo kommentoivat valintaa.

Berglundin ja Rinta-Huumon mukaan vuoden samppanjan valinta oli tällä kertaa vuoden kuohuviiniä helpompi. Kuohuviinin valinta vaati enemmän keskustelua ja muutaman maiskuttelukerran, ennen kuin asiantuntijat päätyivät voittajaviiniin.

Vuoden samppanjaksi kruunattiin Pol Roger Vintage Champagne Brut 2012 (69,90€)

– Vuoden samppanjassa meitä viehätti se, että se on lievästä kehittyneisyydestään huolimatta tyylikkään eloisa, harmoninen ja monivivahteisen elegantti. Ryhdikäs olemus sopii niin ruokapöytään kuin aperitiiviksikin.

"Julkistus vaikuttaa yleensä aina viinien saatavuuteen"

Viiniasiantuntijoiden suositukset ja kilpailuvoittajat vaikuttavat yleensä vahvasti kuluttajakäyttäytymiseen. Erityisesti edullisemman hintaluokan juomat saatetaan viedä käsistä ja ne voivat hetkellisesti loppua Alkosta.

– Kuohuviinien julkistus vaikuttaa yleensä aina juomien saatavuuteen, Viinilehden päätoimittaja Riikka Huotari kertoo MTV:lle vuoden kuplivien valinnasta.

Tänä keväänä viinien saatavuuteen voi vaikuttaa myös poikkeuksellinen tilanne. Viinilehden mukaan valittujen viinien saatavuudessa saattaa olla pieniä viiveitä tai katkoksia johtuen COVID-19-tilanteesta ja sen aiheuttamista erityistoimista viinitiloilla.

Kaikkien yli sadan tastingissa olleen viinin arviot löydät kootusti Viinilehden sivuilta.

***

9:04

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja