Ei pöllömpää? Tässä on Suomen myydyin samppanja

Kuohuvien viinien viehätys 9:04 Kuohuvien viinien viehätys

Suomen myydyin samppanja on suomalaisen viinitalon yhteistyössä Autréaun samppanjatuottajaperheen kanssa kehittämä "pöllösampanja". Juomaa myydään jopa samppanjan kotimaahan, Ranskaan. 

Suomen myydyin samppanja on suomalaisen viinitalo Viinitien oma, Ranskan Champillonissa valmistettu La Chouette de Champillon. Myös pöllösamppanjana tunnetulla juomalla on 13 prosentin markkinaosuus kaikesta Suomessa myytävästä samppanjasta.

Viinitalon mukaan pöllösamppanja-lempinimen saanut Champagne Chouette nousi Alkon myydyimmäksi samppanjaksi heti tultuaan valikoimaan vuoden 2016 lopussa. Helsingin Sanomat arvioi tuolloin juoman viiden tähden arvoiseksi ja Alkon valikoiman parhaaksi alle 30 euron samppanjaksi. Sittemmin juoman hinta on noussut Suomessa hieman yli 30 euroon.

Suomalaisen viinitalon vienti kasvoi miljoonaluokkaan – myy samppanjaa myös Ranskaan

Suomen johtaviin laadukkaiden viinien ja oluiden maahantuojiin kuuluva Viinitie on kasvattanut myyntiään merkittävästi myös Suomen ulkopuolelle. Yrityksen strategia on toiminut Suomen lisäksi erityisesti Ruotsissa ja Norjassa kasvattaen Viinitien viennin tänä vuonna yli miljoonaan euroon. Suosittua samppanjaansa Viinitie myy myös Ranskaan.

– Valikoimassamme ei ole tunnettuja, suurella rahalla rakennettuja bulkkibrändejä, vaan olemme keskittyneet puhtaasti oikeiden viinintekijöiden valmistamiin huippulaadukkaisiin ja alkuperäänsä heijastaviin juomiin, Viinitien toimitusjohtaja Toni Immanen perustelee menestystä ja jatkaa:

– Vientimme arvo on tänä vuonna jo yli miljoona euroa ja jonkinlaisena merkkisaavutuksena voinee pitää myös sitä, että olemme onnistuneet myymään omaa samppanjaamme myös Etelä-Ranskaan.

Myydyin samppanja ei yllä myydyimpien kuohuviinien listalle

Alkon tilastot paljastavat, että vaikka pöllösamppanja onkin omassa kategoriassaan myyntiykkönen, juoma ei kuitenkaan yllä myydyimpien kuohuviinien kärkikymmenikköön. 

Vuoden 2018 myydyimpien kuohuviinien joukossa ei ole samppanjoita, vaan pääosin edullisempia espanjalaisia cava- ja italialaisia prosecco-kuohuviinejä. 

Myydyimmät kuohuviinit Alkossa 2018:

1. Codorníu Clásico Cava Sec
2. Freixenet Carta Nevada Cava Medium Dry
3. Jaume Serra Cava Brut
4. Ballet Carte Noire Demi Sec
5. Freixenet Cordon Negro Cava Brut
6. Villa Conchi Cava Brut
7. Freixenet Prosecco Extra Dry
8. Gancia Asti Dolce
9. Ballet Carte Noire Brut
10. Fiorissimo Prosecco Extra Dry 

Lähteet: Viinitie, Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat