Oletko bongannut näitä kaupan kalatiskillä? Paras hetki napata ostoskoriin: "Kannattaa kokeilla"

Haaviin uineet jättisilakat herättivät huomiota ulkomaita myöten 2:06 Haaviin uineet jättisilakat herättivät huomiota ulkomaita myöten

Toukokuussa vietettiin Pro Kala ry:n ideoimaa kalakuuta, jolloin haastettiin kaikki suomalaiset syömään kalaa kahdesti viikossa. Yhdistys vinkkaa nyt kalalajeja, jotka eivät ole ehkä kaikille suomalaisille kotikokeille vielä tuttuja.

Videolla: Keväällä haaviin uineet jättisilakat herättivät huomiota ulkomaita myöten

Touko-kesäkuussa moni luonnonkala on sesongissa, ja esimerkiksi ahvenet, hauet ja kuhat käyvät hyvin pyydyksiin.

– Jos olet siis aina halunnut kokeilla sinulle vieraampaa kalalajia, nyt on paras aika tehdä juuri niin, Pro Kala ry:stä neuvotaan.

Yhdistyksen mukaan moni suomalainen käy ruokakaupassa lähes automaatiolla, valiten ostoskoriinsa ne samat tuotteet kuin aina ennenkin. 

– Moni meistä on huomaamattaan urautunut ja päätyy tekemään samoja ruokia viikosta toiseen. Siinä ei tietysti ole mitään vikaa, jos on herkkuruokansa ja bravuurinsa löytänyt, mutta vaihtelu virkistää, ja välillä kannattaa kokeilla jotain uutta.

Silakka

Silakka jakaa kansaa. Toisille silakka on tuttu herkku, toisille. etenkin nuoremmille silakka on saattanut jäädä vieraaksi. Muutama vuosikymmen takaperin silakkaa syötiin Suomessa todella paljon, mutta kulutus on laskenut. Jos perinteinen silakkalaatikko ei nappaa, vaihtoehtoja on onneksi muitakin.

Testaa vaikka tämä fisuburgeri silakasta.

Särki

Oletko syönyt särkeä, se kun kasvattaa järkeä? Sananlaskusta huolimatta särkiruokia voi olla hankala keksiä. Apuna ovat onneksi erilaiset särkisäilykkeet. Säilykekalaa ei tarvitse paistaa tai muuten valmistaa, joten se sopii erityisen hyvin aloittelevalle kalakokille. Särkisäilykettä voi laittaa vaikka pizzan täytteeksi tai käyttää pastassa.

Testa särjestä myös kalamurekepihvit.

Hauki

Hauki on varmasti kalana tuttu, mutta entä ruokana? Käsitys siitä, että hauki olisi liian hankalaa valmistettavaksi ruotojensa takia, elää edelleen vahvana. Helpoin tapa tehdä haukiruokaa on jauhaa fileet murekkeeksi tai pihveiksi, jolloin ruodoista ei tarvitse huolehtia lainkaan. 

Lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!