Toukokuussa vietettiin Pro Kala ry:n ideoimaa kalakuuta, jolloin haastettiin kaikki suomalaiset syömään kalaa kahdesti viikossa. Yhdistys vinkkaa nyt kalalajeja, jotka eivät ole ehkä kaikille suomalaisille kotikokeille vielä tuttuja.
Videolla: Keväällä haaviin uineet jättisilakat herättivät huomiota ulkomaita myöten
Touko-kesäkuussa moni luonnonkala on sesongissa, ja esimerkiksi ahvenet, hauet ja kuhat käyvät hyvin pyydyksiin.
– Jos olet siis aina halunnut kokeilla sinulle vieraampaa kalalajia, nyt on paras aika tehdä juuri niin, Pro Kala ry:stä neuvotaan.
Yhdistyksen mukaan moni suomalainen käy ruokakaupassa lähes automaatiolla, valiten ostoskoriinsa ne samat tuotteet kuin aina ennenkin.
– Moni meistä on huomaamattaan urautunut ja päätyy tekemään samoja ruokia viikosta toiseen. Siinä ei tietysti ole mitään vikaa, jos on herkkuruokansa ja bravuurinsa löytänyt, mutta vaihtelu virkistää, ja välillä kannattaa kokeilla jotain uutta.



