Mainos
Mainos

Haukimurekepihvit on helppo valmistaa haukifileestä jauhamalla. Testaa Pro Kala ry:n resepti.

Ainekset

  • n. 500 g haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • valko- tai mustapippuria
  • 1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia
  • n. 50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa (rasvaa 13%)
  • paistamiseen: tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Haukimurekepihvit valmistuvat näin:

  1. Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.
  2. Silppua pinaatti tai rucola tai anna pakastepinaatin sulaa. Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja surauta kala hienoksi. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.
  3. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8-10 pihviksi paperin päälle. Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa. Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.
  4. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  5. Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esim. uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja