Mainos

"Olen 25-vuotias, ja sain vasta nyt tietää..." – somessa kohistaan club sandwichin nimen alkuperästä

Twitterissä on kohistu viime päivinä teoriasta, jonka mukaan club sandwichin "club"-sana tulee leivän täytteistä, kanasta ja salaatista pekonin alla. Oikeasti nimen alkuperä on hämärän peitossa. 

Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka leipä kannattaa leikata.

Twitterissä on kohistu viime päivinä siitä, että Club sandwichin nimen alkuperä olisi selvinnyt, kertoo muun muassa The Sun. Teorian mukaan sana ”club” tulisi niinkin yksinkertaisesta yhdistelmästä kuin leivän täytteistä: chicken and lettuce under bacon (kana ja salaatti pekonin alla).

Teoriasta tuli hitti viimeistään sen jälkeen, kun Lontoon Welshin rugbyseuran valmentaja ja bloggari Will Taylor kirjoitti asiasta Twitteriin, mutta "fakta" oli puhuttanut jo aiemminkin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tuhansia tykkäyksiä kerännyt päivitys herätti ihmetystä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ei voi olla totta, olen 25-vuotias, ja sain vasta nyt tietää, mistä club sandwichin nimi tulee, ihmettelee muun muassa nimimerkki princesa.

Muitakin teorioita

Näyttää kuitenkin siltä, että oikeasti kukaan ei tiedä, mistä nimi on tullut. Erilaisia teorioita on kuitenkin esitetty aiemminkin.

Suosituimman uskomuksen mukaan nimi tulee siitä, että leipä kehitettiin vain miehille tarkoitetussa Saratoga Club-House -uhkapelikerhossa New Yorkissa 1800–1900-lukujen taitteessa. Samaisen klubin väitetään kehittäneen myös perunalastut, kertoo Daily Mail.

Toisen teorian mukaan kolmikerrosleivän kehitti Union Club of New York City -klubi. Molemmat järjestöt ovat sitä mieltä, että leipä on nimetty heidän mukaansa, kertoo brittiläinen Metro-lehti.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja