Oudot lettutäytteet kummastuttavat somessa: ”En syöttäisi sitä edes koiralle”

lettu
Shutterstock

Sosiaalisen median myötä kiistat siitä, mitkä ruokayhdistelmät ovat suvaittavia ja mitkä eivät, ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Viimeisimpänä väittelyn aiheena ovat olleet ohukaisen täytteet.

Suomessa letut syödään perinteisesti marjojen, hillon ja kermavaahdon kera. Toki lettuja syödään myös suolaisilla täytteillä, kuten jauhelihalla.

Mirror uutisoi kahdesta eri väittelystä, joita Twitterissä lettujen täytteistä käydään.

Aamupalaksi suolainen lettu

Brittiläinen urheiluselostaja Ian Abrahams jakoi Twitterissä kuvan ohukaisestaan, jonka täytteenä oli purkkitonnikalaa. Abrahams aikoi nauttia letun aamupalaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muu Twitter-kansa ei ollut vakuuttunut Abrahamsin täytevalinnasta, vaan twiitti keräsi nopeasti monta kommenttia, joissa muun muassa todettiin, että Abrahams sietäisi joutua vankilaan.

– Tuo näyttää kuvottavalta. En syöttäisi sitä edes koiralle! @prendy89 kommentoi Twitterissä.

Abrahamsin epätavallinen valinta täytteeksi ei ole kuitenkaan ollut ainoa asia, joka on kummeksuttanut lettujen ystäviä. Jotkut nimittäin kaatavat lettujen päälle myös paistinkastiketta.

Erikoinen kastike jakoi mielipiteet

Perinteisesti lettujen päälle kaadetaan hunajaa, siirappia tai vaikka suklaakastiketta. Twitterissä kävi ilmi, että tässäkin osa turvautuu kuitenkin suolaisempaan vaihtoehtoon, nimittäin paistinkastikkeeseen.

Twitter-käyttäjä @truecrimewitch esimerkiksi kirjoitti, että hän luuli 18-vuotiaaksi asti, että kaikki ihmiset syövät lettuja lihakastikkeen kera.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kastikkeen ja lettujen kombolle löytyi myös kannatusta, osalle jo pelkästään ajatus aiheutti pahoinvointia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jos näen paistinkastiketta yhdelläkään letulla tänään, oksennan, @JordRussell twiittasi.

Lähteet: Mirror1, Mirror2

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.