Kirjailija julkaisi hämmentävän faktan jalapenosta – somekäyttäjät hämillään: ”Noloa myöntää, mutta opin tämän vasta tänään"

Videolla opastetaan chilien maailmaan.

Lukuisat ihmiset ovat hämmentyneet tiedosta, jonka mukaan jalapeno ja chipotle tarkoittavat itse asiassa yhtä ja samaa maustepaprikaa. 

Olet taatusti törmännyt sosiaalisessa mediassa pyöriessäsi nikseihin ja oivalluksiin, joista sinulla ei ole aiemmin ollut aavistustakaan. Viime aikoina ihmisiä on hämmästyttänyt muun muassa erivärisiin paprikoihin liittyvä hämmentävä fakta, mutta myös McDonald’sin ranskalaispakkaukseen liittyvä kikka.

Tällä kertaa Twitterissä hämmästellään chilejä, ja tarkemmin sanottuna niiden nimiä.

Kuivaaminen muuttaa chilin nimeä

Kirjailija Silvia Moreno-Garcia jakoi Twitteriin kuutta erilaista chiliä esittävän kuvan, josta käy hyvin ilmi se, mitä chileille tapahtuu kuivaamisen jälkeen. Kyllä, niiden nimet vaihtuvat.

Hämmentävä kuva on saanut Twitterissä kymmeniä tuhansia reaktioita ja tuhansia kommentteja. Erityisesti jalapenon ja chipotlen välinen yhteys on saanut monet käyttäjät hämmentymään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Teillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka häpeissäni olen, sillä olen syntynyt ja kasvanut Kaliforniassa, ja opin tämän vasta tänään. Chipotle on jalapeno?! eräässä twiitissä todetaan.

– Noloa myöntää, mutta opin tämän vasta tänään, toinen kommentoi kahden tutun chilin välistä yhteyttä.

Kuvan jakaneen Garcian mukaan häntä pyydetään usein kirjoittamaan vieraasta kulttuurista, ja tämä kuva kuvastaa hyvin sitä, miksi se ei ole kovinkaan helppo homma.

– Muista, että joskus niinkin yksinkertainen asia kuin chili voi olla hyvin monimutkainen, Garcia kommentoi kuvansa yhteyteen.

Lähteet: TheKitchn, Twitter


Juttua oikaistu 8.2. kello 8.54: Korjattu kirjoitusasu jalopelosta jalapenoksi. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.