Kirjailija julkaisi hämmentävän faktan jalapenosta – somekäyttäjät hämillään: ”Noloa myöntää, mutta opin tämän vasta tänään"
Lukuisat ihmiset ovat hämmentyneet tiedosta, jonka mukaan jalapeno ja chipotle tarkoittavat itse asiassa yhtä ja samaa maustepaprikaa.
Olet taatusti törmännyt sosiaalisessa mediassa pyöriessäsi nikseihin ja oivalluksiin, joista sinulla ei ole aiemmin ollut aavistustakaan. Viime aikoina ihmisiä on hämmästyttänyt muun muassa erivärisiin paprikoihin liittyvä hämmentävä fakta, mutta myös McDonald’sin ranskalaispakkaukseen liittyvä kikka.
Tällä kertaa Twitterissä hämmästellään chilejä, ja tarkemmin sanottuna niiden nimiä.
Kuivaaminen muuttaa chilin nimeä
Kirjailija Silvia Moreno-Garcia jakoi Twitteriin kuutta erilaista chiliä esittävän kuvan, josta käy hyvin ilmi se, mitä chileille tapahtuu kuivaamisen jälkeen. Kyllä, niiden nimet vaihtuvat.
Hämmentävä kuva on saanut Twitterissä kymmeniä tuhansia reaktioita ja tuhansia kommentteja. Erityisesti jalapenon ja chipotlen välinen yhteys on saanut monet käyttäjät hämmentymään.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Teillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka häpeissäni olen, sillä olen syntynyt ja kasvanut Kaliforniassa, ja opin tämän vasta tänään. Chipotle on jalapeno?! eräässä twiitissä todetaan.
– Noloa myöntää, mutta opin tämän vasta tänään, toinen kommentoi kahden tutun chilin välistä yhteyttä.
LUE MYÖS: Neljä kasvista, joita ruokavaikuttaja toivoisi suomalaisten hyödyntävän enemmän: ”Superterveellistä”
Kuvan jakaneen Garcian mukaan häntä pyydetään usein kirjoittamaan vieraasta kulttuurista, ja tämä kuva kuvastaa hyvin sitä, miksi se ei ole kovinkaan helppo homma.
– Muista, että joskus niinkin yksinkertainen asia kuin chili voi olla hyvin monimutkainen, Garcia kommentoi kuvansa yhteyteen.
Juttua oikaistu 8.2. kello 8.54: Korjattu kirjoitusasu jalopelosta jalapenoksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan