Nyt on edullista! Täydellinen arkiruoka penninvenyttäjille valmistuu helposti ja nopeasti

Sikke Sumari vinkkaa: Oletko tajunnut tehdä tätä perunankuorille? Parempaa kuin ranskalaiset! 0:41 Sikke Sumari vinkkaa: Oletko tajunnut tehdä tätä perunankuorille? Parempaa kuin ranskalaiset!
KATSO MYÖS VIDEO: Sikke Sumari vinkkaa: Oletko tajunnut tehdä tätä perunankuorille?

Kasvissosekeitto on mainio arkiruoka penninvenyttäjälle.

Elintarvikkeiden hintojen noustessa moni suomalainen laskeskelee roposensa entistäkin tarkemmin ruokaostoksilla ja kaipaa rahaa säästäviä ideoita ruoanlaittoon. Yksi arjen varma säästöruoka on kasvissosekeitto.

Sosekeiton voi valmistaa monenlaisista kasviksista, juureksista tai niiden yhdistelmästä. Ruokalajia tehdessä on hyvä pitää mielessä sesongit, niin tuoreita raaka-aineita saa haalittua soppaan entistäkin edullisemmin. 

Elokuussa sesongissa ovat esimerkiksi kotimaiset paprikat, punajuuret ja munakoisot. Kasvissosekeiton pohjana voi käyttää vaikkapa tomaattimurskaa.

Proteiinia kasvissosekeittoon?

Kasvissosekeitto sellaisenaan voi monen mielestä olla turhan kevyttä ruokaa, joka ei pidä nälkää loitolla pitkään.

Ruokaisamman ja ravitsevamman keitosta saa, kun sen joukkoon lisää esimerkiksi linssejä. Linssit kannattaa ostaa kaupasta kuivattuina, sillä niiden kilohinta on säilykeversiota alhaisempi. Kuivatut linssit kypsyvät keitossa, kun sopan antaa rauhassa porista.

Sosekeitosta saa proteiini- ja kuitupitoisemman myös vaikkapa pavuilla tai kikherneillä.

Lopuksi keiton pinnalle voi ripotella siemeniä tai pähkinöitä ja kruunata keitto vielä vaikkapa lusikallisella ranskankermaa. Nämä lisukkeet ovat toki vapaaehtoisia ja nostavat keiton annoshintaa, mikäli kotona ei satu jo raaka-aineita löytymään.

Kasvissosekeittoja moneen makuun

Nappaa tästä reseptivinkit kasvissosekeittoon.



Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä? 0:33
Katso nerokas voitelukikka.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.