Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen

Shutterstock
Julkaistu 14.01.2020 09:39

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • öljyä paistamiseen
  • noin 1 l vettä
  • 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kuivattuja linssejä (vihreitä tai punaisia)
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl punaviinietikkaa (tai 1 rkl sitruunamehua)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • Kaurakermaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

Perinteinen linssikeitto valmistuu näin:

Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: noin 30-40 minuuttia

  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi. Huuhtele porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  2. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä savustettua paprikajauhetta öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon porkkana- ja palsternakkapalat. 

Perinteinen linssikeitto valmistuu vaivattomasti ja on todellista penninvenyttäjän ruokaa! Linssikeiton resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).

  • Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, linssit, laakerinlehdet, tomaattipyree, punaviinietikka ja kasvisliemikuutio. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-30 minuuttia (punaisten linssien keittoaika 10-15 minuuttia, vihreiden lähemmäs 30 minuuttia), kunnes linssit ovat pehmenneet 
  • Kun keitto on valmista, ripota pinnalle kuivatut yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Tarjoa leivän ja kaura- tai ranskankerman kanssa.
  • Resepti: Hanna Olvenmark, Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019)

    Lisää aiheesta:

    Nopea linssikeittoBulgarialainen linssikeittoKikhernecurrySipulinen linssimuhennosKolmen makuista hummustaIntialainen vihanneskeitto
    LinssikeittoKasvisruokaKasvisruokavalioKasvisruokavalioEdullisetNopeat ja helpotAlkuruoatKeitot

    Tuoreimmat aiheesta

    Linssikeitto
    • 31.10.202214:46
      Vegaaninen

      Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella

    • 14.01.202009:39
      Kasvisruoka

      Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Linssikeittoa sitruunalla

    • 23.04.201415:31
      Päivän resepti

      Nopea linssikeitto

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Sipulilinssit