Mainos
Mainos

Perinteinen linssikeitto valmistuu vaivattomasti ja on todellista penninvenyttäjän ruokaa! Linssikeiton resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).

Ainekset

  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • öljyä paistamiseen
  • noin 1 l vettä
  • 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kuivattuja linssejä (vihreitä tai punaisia)
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl punaviinietikkaa (tai 1 rkl sitruunamehua)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • Kaurakermaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

Perinteinen linssikeitto valmistuu näin:

Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: noin 30-40 minuuttia

  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi. Huuhtele porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  2. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä savustettua paprikajauhetta öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon porkkana- ja palsternakkapalat. 
  3. Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, linssit, laakerinlehdet, tomaattipyree, punaviinietikka ja kasvisliemikuutio. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-30 minuuttia (punaisten linssien keittoaika 10-15 minuuttia, vihreiden lähemmäs 30 minuuttia), kunnes linssit ovat pehmenneet 
  4. Kun keitto on valmista, ripota pinnalle kuivatut yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoa leivän ja kaura- tai ranskankerman kanssa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja