Hellapoliisin punajuuri-perunasosekeitto
Upean värinen sosekeitto on valmistettu syksyn aineksista. Tarjoa sellaisenaan tai riistaruoan alkuruokana.
4 annosta
- 700 g jauhoista perunalajiketta
- 300 g punajuuria
- 1 iso sipuli
- vettä
- suolaa
Lisäksi
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- 50-100 g sinihomejuustoa
- 1 tl rakuunaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuori perunat ja punajuuret. Paloittele.
Keitä molemmat erikseen suolalla maustetussa vedessä. Varaa punajuurien kypsymiseen hieman enemmän aikaa.
Siivilöi perunoiden keitinvesi talteen ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Soseuta perunat ja punajuuret samaan aikaan esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Ohenna keitinvedellä.
Lisää lopuksi joukkoon kermaa ja sinihomejuustoa. Mausta rakuunalla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.
Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kiehuvaa vettä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka