Hellapoliisin punajuuri-perunasosekeitto

Upean värinen sosekeitto on valmistettu syksyn aineksista. Tarjoa sellaisenaan tai riistaruoan alkuruokana.

4 annosta

  • 700 g jauhoista perunalajiketta
  • 300 g punajuuria
  • 1 iso sipuli
  • vettä
  • suolaa

Lisäksi

  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 50-100 g sinihomejuustoa
  • 1 tl rakuunaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuori perunat ja punajuuret. Paloittele.

Keitä molemmat erikseen suolalla maustetussa vedessä. Varaa punajuurien kypsymiseen hieman enemmän aikaa.

Siivilöi perunoiden keitinvesi talteen ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Soseuta perunat ja punajuuret samaan aikaan esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Ohenna keitinvedellä.

Lisää lopuksi joukkoon kermaa ja sinihomejuustoa. Mausta rakuunalla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita tasaiseksi.

Tarkista maku.

Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kiehuvaa vettä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja