Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo sosekeitto – sujauta keittoon vaikka bataattia, parsakaalia tai muita kasviksia!

MTV
Julkaistu 08.10.2019 12:24

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 800 g bataattia
  • 1 iso sipuli
  • 300 g parsakaalia
  • vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus chilijauhetta
  • 200 g sulatejuustoa tai 2 dl ruoka- tai kuohukermaa

Valmistusohje

Helppo sosekeitto valmistuu näin:

Annoksia: 6 

  1. Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Paloittele parsakaali.
  2. Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät.
  3. Lisää joukkoon kasvisfondi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Soseuta sauvasekoittimella ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta ja sulatejuustoa tai kermaa. Kuumenna.
  5. Tarkista maku. Tarjoa!

Syksyn sosekeittoon voit upottaa lähes mitä tahansa. Hyödynnä ateriaan myös jääkaapin yksittäiset vihannekset ja säästä ruokahävikkiä ja rahaa. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo resepti, jossa on mukana bataattia ja parsakaalia.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kasvissosekeittoVihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaLohipastaHellapoliisin mustajuuri-perunasosekeittoJuureskeittoParsakaalikeitto
KasviskeittoNopeat ja helpotHellapoliisiPääruoatKeitot