Helppo sosekeitto – sujauta keittoon vaikka bataattia, parsakaalia tai muita kasviksia!
Syksyn sosekeittoon voit upottaa lähes mitä tahansa. Hyödynnä ateriaan myös jääkaapin yksittäiset vihannekset ja säästä ruokahävikkiä ja rahaa. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo resepti, jossa on mukana bataattia ja parsakaalia.
Ainekset
- 800 g bataattia
- 1 iso sipuli
- 300 g parsakaalia
- vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- mustapippuria myllystä
- ripaus chilijauhetta
- 200 g sulatejuustoa tai 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
Valmistusohje
Helppo sosekeitto valmistuu näin:
Annoksia: 6
- Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Paloittele parsakaali.
- Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät.
- Lisää joukkoon kasvisfondi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta ja sulatejuustoa tai kermaa. Kuumenna.
- Tarkista maku. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta