Helppo sosekeitto – sujauta keittoon vaikka bataattia, parsakaalia tai muita kasviksia!
![Copyright: MTV. Photographer: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. chililla_ryyditetty_bataatti-parsakaalisosekeitto_2_D8S4551-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/7580638/landscape16_9/1600/900/4d4aeba640b5320352eabc69c8e86a93/TT/chililla-ryyditetty-bataatti-parsakaalisosekeitto-2-d8s4551-edit.jpg)
MTV
Julkaistu
Syksyn sosekeittoon voit upottaa lähes mitä tahansa. Hyödynnä ateriaan myös jääkaapin yksittäiset vihannekset ja säästä ruokahävikkiä ja rahaa. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo resepti, jossa on mukana bataattia ja parsakaalia.
Ainekset
- 800 g bataattia
- 1 iso sipuli
- 300 g parsakaalia
- vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- mustapippuria myllystä
- ripaus chilijauhetta
- 200 g sulatejuustoa tai 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
Valmistusohje
Helppo sosekeitto valmistuu näin:
Annoksia: 6
- Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Paloittele parsakaali.
- Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät.
- Lisää joukkoon kasvisfondi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta ja sulatejuustoa tai kermaa. Kuumenna.
- Tarkista maku. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka