Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje
Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin kun sesonki on ohi. Tarjoa hillo jäätelön seurana, lettujen kanssa tai vaikka kakun välissä.
Ainekset
- 2 l mansikoita
- 1 rkl vettä
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
Mansikkahillo valmistuu näin:
- Poista mansikoista kannat ja laita ne kattilaan.
- Kuumenna kunnes neste kiehahtaa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
- Tiputa lämpötilaa, kun seos alkaa kiehua.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Laita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
VINKKI: Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta