Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

mansikkahillo-210622_Z724334-large
Hellapoliisi

Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin kun sesonki on ohi. Tarjoa hillo jäätelön seurana, lettujen kanssa tai vaikka kakun välissä.

Ainekset

  • 2 l mansikoita
  • 1 rkl vettä
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Mansikkahillo valmistuu näin:

  1. Poista mansikoista kannat ja laita ne kattilaan.
  2. Kuumenna kunnes neste kiehahtaa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. 
  3. Tiputa lämpötilaa, kun seos alkaa kiehua. 
  4. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  5. Jäähdytä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Laita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

VINKKI: Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!