Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje
Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin kun sesonki on ohi. Tarjoa hillo jäätelön seurana, lettujen kanssa tai vaikka kakun välissä.
Ainekset
- 2 l mansikoita
- 1 rkl vettä
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
Mansikkahillo valmistuu näin:
- Poista mansikoista kannat ja laita ne kattilaan.
- Kuumenna kunnes neste kiehahtaa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
- Tiputa lämpötilaa, kun seos alkaa kiehua.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Laita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
VINKKI: Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa