Suomalaisyritys keksi tavan hyödyntää kanan luita elintarviketeollisuudessa. MTV Uutiset vieraili SuperGroundin koetehtaalla Kotkassa katsomassa, miten luista tuotetaan esimerkiksi kananugetteihin sopivaa massaa.
Suomalaisyritys SuperGround ratkaisi, miten elintarviketeollisuus voi tuottaa maukkaita siipikarjatuotteita hyödyntämällä kanan luut tuotteiden tuotannossa. Yrityksen mukaan luita pystytään hyödyntämään turvallisesti ja lopputuotteessa huomaamattomalla tavalla.
– Yrityksen pääasiallinen tehtävä on kehittää ja myydä järjestelmiä, joilla käsitellään eläinten kovakudoksia: luita, ruotoja, oikeastaan kaikkea mitä eläimestä löytyy, ja joita ei normaalisti syödä, koska ne ovat niin kovia, SuperGroundin perustaja Santtu Vekkeli kertoo MTV Uutisille.
Elintarvikkeita jalostetaan ennen kaikkea kanan luista. Vekkelin mukaan kanan luita ei tällä hetkellä käytetä elintarvikkeina juuri ollenkaan.
– Jonkun verran lihaliemiin, mutta muuten ne menevät sitten renderöintilaitoksiin, eli lannotteiksi tai rehuiksi.


