Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lilluvatko ostamasi broilerit "limaisessa nesteessä"? Hans Välimäki neuvoo yllättävän ratkaisun: "Minä ainakin teen niin"

0:45Onko kaupasta ostamasi broileri"limaista"? Tee näin ennen paistoaKATSO VIDEO: Näin broilerin rintafileet kannattaa käsitellä ennen paistoa, jos "lilluvaa nestettä" on liikaa.
Julkaistu 14.08.2022 17:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Joskus kaupasta ostetut broilerin fileet tuntuvat lilluvan epämääräisessä, "limaisessa" nesteessä. Mitä asialle pitäisi tehdä? Keittiömestari Hans Välimäki kertoo oman ratkaisunsa.

Kauppojen lihahyllyjen valmiiksi pakattuihi broileripakkauksiin kertyy joskus ylimääräistä nestettä, vaikka pakettiin olisikin ujutettu mukaan sitä imevä paperi. Broilerin fileet saattavat tuntua pinnalta hieman limaisilta, eikä niiden olomuoto varsinaisesti houkuttele kokkaamaan. Kannattaako neste sitten jättää pakettiin ja broilerien päälle, vai mitä sille pitäisi tehdä?

Lue myös: Voiko raa'asta broilerinlihasta oikeasti saada helposti salmonellan? Asiantuntija kertoo, miten ja mistä pahamaineinen suolistobakteeri tarttuu

Asia nousi puheenaiheeksi kesällä 2021 Radio Suomipopilla, kun juontaja Arman Alizad kertoi suorassa lähetyksessä pesevänsä fileet aina ennen paistoa, koska ei pidä broileripakettien "alkulimasta". Asia herätti kiivasta keskustelua Armanin ja juontajapari Juho Keskitalon välillä, joten Arman päätti kysyä oikeaa toimintatapaa tunnetulta keittiömestarilta, Hans Välimäeltä. Välimäki kertoi puhelinhaastattelussa Armanille, että huuhtelee itse "alkulimat" broilereista pois. 

Pitääkö broilerinfileet todella pestä?

Keittiömestari vahvistaa toimintatapansa myös MTV Uutisille. Välimäen mukaan on luonnollista, että leikatuista fileistä vuotaa pakettiin nestettä.

– Jos broilerit oikein lilluvat alkulimassa, niin se on vähän sellaista liisterimäistä. Kyllä sen minun mielestäni voi huuhtoa. Minä ainakin teen niin. Ei tuote pilalla ole, mutta ei se lima broileria parannakaan, Välimäki kertoo. 

Kun fileet on nopsaan huuhtaissut vedessä, ne kannattaa vielä kuivata ennen paistoa esimerkiksi talouspaperilla. Muuten öljy saattaa räiskyä ikävästi pannulla. 

Kokilla oli marinoidulle kanalle järeämmät konstit...

Hans Välimäki muistelee MTV Uutisille nähneensä kokin urallaan joskus hieman järeämpääkin broilerin pesua. Kun keittiömestari työskenteli vielä Michelin-ravintolassa, oli keittiöön päätynyt vahingossa henkilökunnan ruoaksi valmiiksi marinoitua broileria. Ulkomaalaiset työntekijät olivat tuotteesta kummissaan. 

– Joku heistä sitten pesi marinadia pois broilerista tiskiharjalla, Välimäki naureskelee.

Katso videolta, miten Hans Välimäki suosittelee käsittelemään "alkulimassa" lilluvat broilerit.

Lue myös: Elämäsi parasta broileria – takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2021.

Lisää aiheesta:

Sairaanhoitajan tyyli puhdistaa leikkuulauta saa täystyrmäyksen: "Ei todellakaan desinfioi mitään"Jos Helsingin pelastuslaitos antaa sinulle kokkausvinkkejä, tiedät jotain menneen kunnolla mönkään – Soilin hiiltynyt eväs keräsi hillittömiä somekommenttejaLilluvatko ostamasi broilerit paketissa "alkulimassa"? Hans Välimäki neuvoo yllättävän ratkaisun: "Minä ainakin teen niin"Älä ikinä tee näin jauhelihalle! Emilyn jauhelihavinkki hirvittää kokkeja ja ruoka-asiantuntijoita: "Ehdoton ei"Yksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"
RuokaHans VälimäkiRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!