Joskus kaupasta ostetut broilerin fileet tuntuvat lilluvan epämääräisessä, "limaisessa" nesteessä. Mitä asialle pitäisi tehdä? Keittiömestari Hans Välimäki kertoo oman ratkaisunsa.
Kauppojen lihahyllyjen valmiiksi pakattuihi broileripakkauksiin kertyy joskus ylimääräistä nestettä, vaikka pakettiin olisikin ujutettu mukaan sitä imevä paperi. Broilerin fileet saattavat tuntua pinnalta hieman limaisilta, eikä niiden olomuoto varsinaisesti houkuttele kokkaamaan. Kannattaako neste sitten jättää pakettiin ja broilerien päälle, vai mitä sille pitäisi tehdä?
Lue myös: Voiko raa'asta broilerinlihasta oikeasti saada helposti salmonellan? Asiantuntija kertoo, miten ja mistä pahamaineinen suolistobakteeri tarttuu
Asia nousi puheenaiheeksi kesällä 2021 Radio Suomipopilla, kun juontaja Arman Alizad kertoi suorassa lähetyksessä pesevänsä fileet aina ennen paistoa, koska ei pidä broileripakettien "alkulimasta". Asia herätti kiivasta keskustelua Armanin ja juontajapari Juho Keskitalon välillä, joten Arman päätti kysyä oikeaa toimintatapaa tunnetulta keittiömestarilta, Hans Välimäeltä. Välimäki kertoi puhelinhaastattelussa Armanille, että huuhtelee itse "alkulimat" broilereista pois.
Pitääkö broilerinfileet todella pestä?
Keittiömestari vahvistaa toimintatapansa myös MTV Uutisille. Välimäen mukaan on luonnollista, että leikatuista fileistä vuotaa pakettiin nestettä.