Useimmissa pikaruokaravintoloissa on kasvipohjaisia tuotteita, mutta ne saatetaan valmistaa niin, että lopputulos ei ole vegaaninen.
Pikaruokaketjuilla saattaa olla valikoimassaan periaatteessa vegaanisia tuotteita, mutta niiden valmistustavan takia tarjottimelle nostettu valmis annos ei kuitenkaan ole sataprosenttisesti vegaaninen. Kasvipohjainen tuote saatetaan valmistaa samassa paistorasvassa ja grillissä kuin lihatuote. Tiukasti vegaanista ruokavaliota noudattava ei siis välttämättä löydä pikaruokaketjuista syötävää.
Kysyimme Hesburgerilta, Burger Kingilta sekä McDonaldsilta, miten kasvipohjaiset tuotteet heidän ravintoloidensa keittiöissä valmistetaan.
Hesburgerin valikoimassa ei ole nimellisesti vegaanisia tuotteita
Hesburgerin tuotekehityspäällikkö Eeva Mäki kertoo, että he eivät puhu kasviperäisistä tuotteistaan vegaanisina tai markkinoi niitä niin.
– Kerromme avoimesti ravintoloissamme ja nettisivuillamme tuotteiden valmistustavoista, Mäki toteaa.
Hesburgerin nettisivuilta löytyvät tuotetiedot perustuvat tavarantoimittajilta saatuihin tuoteselosteisiin.
Hesburger-ravintoloissa kaikki paistoöljyssä paistettavat tuotteet voidaan valmistaa samassa öljyssä. VEKE-kasvispihvi, -soijaleike ja -soijatikut, sipulirenkaat sekä ranskalaiset voidaan siis paistaa samassa öljyssä kuin kanapihvit ja -nugetit.



