Nopeaa ja helppoa tarjoiltavaa juhliin – Katin oikaisukeinot: "Todella simppeliä"
Juhlatarjoiluissa voi oikaista monella eri tavalla.
Vieläkö mietit tarjoiluja valmistujaisjuhliin tai kesän muihin kekkereihin? Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkasi Huomenta Suomessa helppoja tarjoiluja juhlapöytään.
Sen sijaan että leipoisi kokonaisia suolaisia voileipäkakkuja tai makeita kermakakkuja, Kati suosittelee oikaisemaan tarjoiluvalmisteluissa.
Lue myös: Paras voileipäkakku juhliin: Testaa hittiohjeet – "Valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista"
Helppoa suolaista ja makeaa
Helppo vaihtoehto on esimerkiksi tehdä tai ostaa erilaisia tahnoja, jolla voi täyttää vaikka ruisnappeja tai -leipiä.
– Voit laittaa pursotinpussiin kaikki tahnat ja pursottaa sarjatyönä. Todella simppeliä, Kati vinkkasi.
Tahnaksi voi valita vaikka hummusta tai tehdä itse helppoa kala-, kinkku- tai porotahnaa.
Kokonaisen makean kakun sijaan Kati suosittelee sen sijaan rakentamaan makeita herkkuja pieniin tarjoiluastioihin, esimerkiksi laseihin tai kertakäyttöpikareihin. Esimerkiksi klassisen banoffeen voi kasata lasiin.
Nappaa ohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka