Nerokkaat aamiaisvinkit: Näitä kannattaa kokeilla

murot
Shutterstock

Aamupalan väsääminen ei olekaan niin yksinkertaista kuin olet luullut.

Moni aamupalarutiini vie turhaan aikaa ja vaivaa, toiset tavat taas ovat epäkäytännöllisiä tai jopa lihottavia. Lue Cosmopolitanin listaamat vinkit, jotka voivat muuttaa aamurutiinisi!

Paistatko kananmunat pannulla? Tee munista kokkelia mikronkestävässä mukissa ja kypsennä mikrossa noin minuutin – kunnes kokkeli on kiinteää. Saat vähäkalorisemman ja superkuohkean muna-aamiaisen ilman rasvaista öljyä ja ylimääräistä tiskiä.

Avaatko uuden muropaketin sen ylälaidasta? Murot laskeutuvat. Käännä pussi tai koko paketti ylösalaisin ennen avaamista, jotta murot asettuvat uudelleen. Näin et joudu tilanteeseen, jossa murokulhosi onkin täynnä murusia, kun olet kaatanut siihen pussin loput.

Kaadatko muroja suoraan paketista? Tämähän on vain katastrofin alkua. Jotta estäisit sotkun ja pitäisit annoskoot kurissa, käytä desin mittaa murojen kauhomiseen. Jos syöt enemmän muroja kuin mittaat muita ruokia, jätä suosiolla mitta muropakettiin.

Kaadatko murot ennen maitoa? Tällöin on vaikeaa hahmottaa, paljonko maitoa kaadat, joten lopputulos on melkeinpä aina maitolammikko kulhon pohjalla murot jo syötyäsi. Paremman muro-maito-suhteen saat, kun kaadat ensin maidon – aloita noin desilitrasta– ja kaadat murot sen päälle mitalla.

Syötkö murot kulhosta? Useimpiin kulhoihin mahtuu enemmän kuin yksi annos muroja, joten on liiankin helppoa annostella niitä liikaa. Teekuppi sen sijaan on pienempi, mutta ihan kuten kulhojenkin kohdalla, voit aina laittaa siihen lisää muroja, jos jäät vielä nälkäiseksi kupin tyhjennyttyä.

Teetkö munia aamiaiseksi joka päivä? Tämä vaatii aikaa ja vaivannäköä sekä paljon tiskiä. Tee sen sijaan tusina kerralla. Riko munat isoon kulhoon, sekoita ne kokkeliksi haarukalla ja kaada tasaisesti öljyttyyn muffinivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat keskeltä kiinteitä. Peitä foliolla ja säilytä jääkaapissa. Näin voit kätevästi lämmittää itsellesi aamupalan ja saat nukkua pidempään!

Juot mehua aamuisin? Elimistö tarvitsee nesteitä toimiakseen, ja on erityisen tärkeää nesteyttää pitkän, kuivan yön jälkeen. Mutta mehuissa on runsaasti sokeria, joten kilokaloreita kertyy runsaasti. Juo siis mieluummin vettä!

Lisäät jääkuutioita smoothieeseen? Jää lisää kaloritonta massaa smoothie-juomiin ja luo illuusion suuremmasta annoksesta. Se voi kuitenkin tehdä hedelmäjuomasta myös vetisen. Käytä pakastettuja hedelmiä ja marjoja ja vain muutamaa jääpalaa.

Lähde: Cosmopolitan

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja