Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihin

Shutterstock
Julkaistu 14.03.2019 17:03

Emmi Niiniaho

Popcornien valmistaminen kattilassa on yllättävän helppoa ja yleensä niistä tulee paljon maukkaampia, kuin mikrossa valmistetuista. Erityisen herkullisia poppareista tulee, jos lisäät niiden päälle sulaa voita.

Jos tietää mitä on tekemässä, popcornin valmistaminen kattilassa on sangen yksinkertaista. Ongelma ilmenee vasta siinä kohtaa, kun valmiiden popparien päälle valutetaan sulaa voita, mutta se ei levity lainkaan tasaisesti. Osa poppareista kylpee voissa, kun taas osa jää täysin kuiviksi. Takeout-sivuston toimittaja Kevin Pang lähti selvittämään ratkaisua tähän kulinaristiseen ongelmaan.

Parmesaani ja chili kruunaavat popcorn-nautinnon

Pang turvautui Twitteriin ja saikin pian vastauksen kollegaltaan, joka kertoi syöneensä Portlandissa sijaitsevassa ravintolassa elämänsä parhaat popcornit. Pang otti yhteyttä Portland Hunt & Alpine club -ravintolaan, jonka omistaja Briana Volk paljasti täydellisten popcornien salaisuuden.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ravintolan annoksessa popcorneihin lisätään voita, parmesaania sekä vihreää chilijauhetta. Yksi tärkeimmistä asioista on lisätä riittävä määrä voita. Ravintolan ohjeessa 0,6 desiin popcornin siemeniä tarvitaan 6 ruokalusikallista voita.

Lue myös: 5 roskaruokaa, jotka eivät olet niin hyödyttömiä kuin luulit – fiksuja valintoja tekemällä herkuttelet ravitsevasti

Saadakseen voin levittymään tasaisesti popcorneihin, tarvitaan kaksi samankokoista metallikulhoa. Kun maissinjyväset ovat poksahdelleet, ne kaadetaan toiseen kulhoon, valutetaan voi päälle, asetetaan toinen kulho ikää kuin kanneksi ja ravistetaan voimakkaasti.

Jos et omista kahta kutakuinkin samankokoista kulhoa, myös jonkinlainen kansi käy, mutta ideana on, että popcorneilla olisi mahdollisimman paljon tilaa liikkua. Ravistamiseen soveltuu myös iso paperipussi.

Alla on resepti ravintolan kuuluisiin parmesaani-chilipopcorneihin. Reseptin määristä tulee vajaat 2 litraa valmiita popcorneja.

Chilipopcornit 

6 rkl voita
0,6 dl popcornin siemeniä
1 tl suolaa
1 rkl vihreää chilijauhetta
vajaa 1 dl hienoa parmesaaniraastetta

popcorn chiliPopparit voi halutessaan maustaa chilijauheella.Shutterstock

Lämmitä iso paksupohjainen kattila keskilämmölle ja lisää kolme ruokalusikallista voita kattilan pohjalle. Kattilan tulisi olla tarpeeksi iso, jotta sinne mahtuisi tuplaten valmiiden popcornien määrä (eli tässä tapauksessa 4 litraa).

Sulata pienemmässä kattilassa loput kolme ruokalusikallista voita ja siirrä syrjään.

Kun isomman kattilan voi on sulanut ja alkaa hieman kuplia, lisää siemenet kattilaan ja sekoita kunnolla, jotta voi peittää siemenet. Peitä kattila kannella ja lisää hieman lämpöä. Kun siemenet alkavat poksahdella, ravistele kattilaa muutaman sekunnin välein, jotta siemenet kypsyisivät tasaisesti.

Jos pystyt laskemaan viiteen poksahtelujen välissä, ovat popcornit valmiita.

popcornPopcornit vai maustaa esimerkiksi paperipussissa.Shutterstock

Siirrä kattila pois hellalta ja kaada valmiit popcornit isoon kulhoon, jossa pystyt sekoittelemaan niitä. Vaihtoehtoisesti voit kaataa popcornit vankkaan paperipussiin. Kaada sulatettu voi hellästi popcornien päälle, ripottele suola, chilijauhe sekä puolet juustoraasteesta ja sekoita mausteet popcornien joukkoon.

Tarjoile popcornit isosta kulhosta ja ripottele vielä loppu parmesaani poppareiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Resepti on alun perin julkaistu kirjassa Northern Hospitality With The Portland Hunt + Alpine Club: A Celebration of Cocktails, Cooking, And Coming Together by Andrew and Briana Volk (Voyageur Press, 2018).

Lähde: The Takeout 

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäJulissa paljastaa kekseliään vinkkinsä: Näin saat lisättyä poppareihin voita ilman ärsyttäviä haittapuoliaHuippukokin helppoa popcorntemppua on kokeiltava: Nerokas tapa valmistaa popparit, eivätkä ne pala!10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Älä sorru mikropoppareihin! Tässä paras tapa valmistaa täydelliset popcornit kotonaNyt on kuumaa! Terveellinen superjuoma korvaa kahvin ja antaa energiaa koko päiväksi
PikaruokaRuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pikaruoka
  • 7.8.06:32
    Syöpä

    Keuhkosyövän riski voi kasvaa, jos syöt näitä ruokia

  • 7.7.09:45
    Ravintolat

    Uutta tietoa Tanskan KFC-kohusta: Kelvotonta kanaa konkurssikypsässä ketjussa

  • 2.7.17:29
    Ravintolat

    Mäkkärin kanattomat nugetit testissä: "Mausta huomaa..."

  • 1.7.09:17
    Ruoka

    Hesburger lopettaa lastenaterian myynnin

  • 26.6.12:33
    Ravintolat

    Kaikki KFC-ravintolat kiinni Tanskassa – vuodetut viestit paljastavat järkyttävää tietoa