Täydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihin

0:48 Popcorniin uutta potkua: Kokeile pekonia!
Kokeile pekonipopcornia!

Popcornien valmistaminen kattilassa on yllättävän helppoa ja yleensä niistä tulee paljon maukkaampia, kuin mikrossa valmistetuista. Erityisen herkullisia poppareista tulee, jos lisäät niiden päälle sulaa voita.

Jos tietää mitä on tekemässä, popcornin valmistaminen kattilassa on sangen yksinkertaista. Ongelma ilmenee vasta siinä kohtaa, kun valmiiden popparien päälle valutetaan sulaa voita, mutta se ei levity lainkaan tasaisesti. Osa poppareista kylpee voissa, kun taas osa jää täysin kuiviksi. Takeout-sivuston toimittaja Kevin Pang lähti selvittämään ratkaisua tähän kulinaristiseen ongelmaan.

Parmesaani ja chili kruunaavat popcorn-nautinnon

Pang turvautui Twitteriin ja saikin pian vastauksen kollegaltaan, joka kertoi syöneensä Portlandissa sijaitsevassa ravintolassa elämänsä parhaat popcornit. Pang otti yhteyttä Portland Hunt & Alpine club -ravintolaan, jonka omistaja Briana Volk paljasti täydellisten popcornien salaisuuden.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ravintolan annoksessa popcorneihin lisätään voita, parmesaania sekä vihreää chilijauhetta. Yksi tärkeimmistä asioista on lisätä riittävä määrä voita. Ravintolan ohjeessa 0,6 desiin popcornin siemeniä tarvitaan 6 ruokalusikallista voita.

Saadakseen voin levittymään tasaisesti popcorneihin, tarvitaan kaksi samankokoista metallikulhoa. Kun maissinjyväset ovat poksahdelleet, ne kaadetaan toiseen kulhoon, valutetaan voi päälle, asetetaan toinen kulho ikää kuin kanneksi ja ravistetaan voimakkaasti.

Jos et omista kahta kutakuinkin samankokoista kulhoa, myös jonkinlainen kansi käy, mutta ideana on, että popcorneilla olisi mahdollisimman paljon tilaa liikkua. Ravistamiseen soveltuu myös iso paperipussi.

Alla on resepti ravintolan kuuluisiin parmesaani-chilipopcorneihin. Reseptin määristä tulee vajaat 2 litraa valmiita popcorneja.

Chilipopcornit 

6 rkl voita
0,6 dl popcornin siemeniä
1 tl suolaa
1 rkl vihreää chilijauhetta
vajaa 1 dl hienoa parmesaaniraastetta

Lämmitä iso paksupohjainen kattila keskilämmölle ja lisää kolme ruokalusikallista voita kattilan pohjalle. Kattilan tulisi olla tarpeeksi iso, jotta sinne mahtuisi tuplaten valmiiden popcornien määrä (eli tässä tapauksessa 4 litraa).

Sulata pienemmässä kattilassa loput kolme ruokalusikallista voita ja siirrä syrjään.

Kun isomman kattilan voi on sulanut ja alkaa hieman kuplia, lisää siemenet kattilaan ja sekoita kunnolla, jotta voi peittää siemenet. Peitä kattila kannella ja lisää hieman lämpöä. Kun siemenet alkavat poksahdella, ravistele kattilaa muutaman sekunnin välein, jotta siemenet kypsyisivät tasaisesti.

Jos pystyt laskemaan viiteen poksahtelujen välissä, ovat popcornit valmiita.

Siirrä kattila pois hellalta ja kaada valmiit popcornit isoon kulhoon, jossa pystyt sekoittelemaan niitä. Vaihtoehtoisesti voit kaataa popcornit vankkaan paperipussiin. Kaada sulatettu voi hellästi popcornien päälle, ripottele suola, chilijauhe sekä puolet juustoraasteesta ja sekoita mausteet popcornien joukkoon.

Tarjoile popcornit isosta kulhosta ja ripottele vielä loppu parmesaani poppareiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Resepti on alun perin julkaistu kirjassa Northern Hospitality With The Portland Hunt + Alpine Club: A Celebration of Cocktails, Cooking, And Coming Together by Andrew and Briana Volk (Voyageur Press, 2018).

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja