Harva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kerta

8:15 Japanilainen munakas Okonomyaki
Videolta voit poimia reseptin japanilaisen munakkaan valmistukseen.

Munakas eli omeletti on helppoa ja ravitsevaa ruokaa, joka maistuu niin aamupalalla kuin lounaalla. Täydellinen lopputulos syntyy, kunhan muistat kiinnittää huomiota seuraaviin munakkaan valmistukseen liittyviin seikkoihin. 

Seuraavaan listaukseen on koottu viisi tyypillistä virhettä, joihin ihmiset sortuvat munakkaan valmistuksessa. Nämä tavat karsimalla lautasellesi päätyy kerta toisensa jälkeen mitä mahtavin ateria. 

1. Käytät vääränkokoista pannua

Ennen kuin omeletin voi syödä, se täytyy paistaa. Vaikka vanha luottopannusi olisikin toimiva monen muun ruoan valmistukseen, se ei vielä tarkoita sitä, että pannu sopisi juuri munakkaan tekoon.

Liian suuren pannun käyttäminen voi johtaa siihen, että omeletistasi paistuu todella ohut ja kuiva. Jos taas käytät paistamiseen aivan liian pientä pannua, lopputulos voi jäädä helposti raa’aksi. Oikean kokoisen pannun valinta onkin avainasemassa silloin, kun haluat valmistaa täydellistä munakasta.  

2. Et erottele keltuaisia ja valkuaisia

Tiesitkö, että munakasta valmistettaessa kananmunia ei kannata rikkoa suoraan kulhoon, vaan erotella ensin keltuaiset ja valkuaiset toisistaan?

Tämä niksi kannattaa paina mieleen, sillä kikka takaa täydellisen pehmeän lopputuloksen. Sinun tarvitsee vain vatkata valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoissa ja yhdistää ilmavat seokset juuri ennen paistamista.

3. Yrität jotain liian monimutkaista

Omeletin valmistamisen kuuluisi olla helppotekoista, joten älä liioittele sen kanssa. Yksinkertainen, mutta herkullinen munakas vaatii ainoastaan kaksi kananmunaa, vähän suolaa ja pippuria sekä maitoa tai vettä. Lisukkeet voit valita mielesi mukaan, mutta älä liioittele tai tee siitä vaikeampaa kuin se on.

KOKEILE HERKULLISTA RESEPTIÄ: Hellapoliisin välimerellinen munakas

4. Lisäät ainesosat pannulle liian aikaisin

Ennen kuin lisäät voin tai kaadat munamassan pannulle, anna pannun kuumentua itsekseen muutaman minuutin ajan. Vaikka pannu olisikin pinnoitettu, sen pinnalla voi olla mikroskooppisen pieniä ainesosia, jotka voivat saada munamassan tarttumaan kiinni. Kuumentaminen auttaa pääsemään näistä hiukkasista eroon.

5. Et koske pannuun kypsentämisen aikana

Jos munakkaasi on päässyt liian kuivaksi ja tummaksi, kiinnitä huomiota paistotekniikkaan. Kun munamassa on hyytynyt, käännä pannua niin, että munakkaan päällä oleva juokseva munamassa pääsee valumaan reunoille. Tämä kikka nopeuttaa kypsymistä ja tekee munakkaasta molemmin puolin ihanan pehmeän.

Lähde: MittKök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja