Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kerta

8:15Japanilainen munakas OkonomyakiVideolta voit poimia reseptin japanilaisen munakkaan valmistukseen.
Julkaistu 06.04.2019 09:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Munakas eli omeletti on helppoa ja ravitsevaa ruokaa, joka maistuu niin aamupalalla kuin lounaalla. Täydellinen lopputulos syntyy, kunhan muistat kiinnittää huomiota seuraaviin munakkaan valmistukseen liittyviin seikkoihin. 

Seuraavaan listaukseen on koottu viisi tyypillistä virhettä, joihin ihmiset sortuvat munakkaan valmistuksessa. Nämä tavat karsimalla lautasellesi päätyy kerta toisensa jälkeen mitä mahtavin ateria. 

1. Käytät vääränkokoista pannua

Ennen kuin omeletin voi syödä, se täytyy paistaa. Vaikka vanha luottopannusi olisikin toimiva monen muun ruoan valmistukseen, se ei vielä tarkoita sitä, että pannu sopisi juuri munakkaan tekoon.

Liian suuren pannun käyttäminen voi johtaa siihen, että omeletistasi paistuu todella ohut ja kuiva. Jos taas käytät paistamiseen aivan liian pientä pannua, lopputulos voi jäädä helposti raa’aksi. Oikean kokoisen pannun valinta onkin avainasemassa silloin, kun haluat valmistaa täydellistä munakasta.  

LUE MYÖS: Yksi ainesosa, joka tekee munakokkelista täydellisen mehevää – oletko jo kokeillut?

2. Et erottele keltuaisia ja valkuaisia

valkuaiset kananmuna erotteluKeltuaiset ja valkuaiset kannattaa erotella toisistaan myös munakasta valmistettaessa.Shutterstock

Tiesitkö, että munakasta valmistettaessa kananmunia ei kannata rikkoa suoraan kulhoon, vaan erotella ensin keltuaiset ja valkuaiset toisistaan?

Tämä niksi kannattaa paina mieleen, sillä kikka takaa täydellisen pehmeän lopputuloksen. Sinun tarvitsee vain vatkata valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoissa ja yhdistää ilmavat seokset juuri ennen paistamista.

3. Yrität jotain liian monimutkaista

Omeletin valmistamisen kuuluisi olla helppotekoista, joten älä liioittele sen kanssa. Yksinkertainen, mutta herkullinen munakas vaatii ainoastaan kaksi kananmunaa, vähän suolaa ja pippuria sekä maitoa tai vettä. Lisukkeet voit valita mielesi mukaan, mutta älä liioittele tai tee siitä vaikeampaa kuin se on.

KOKEILE HERKULLISTA RESEPTIÄ: Hellapoliisin välimerellinen munakas

4. Lisäät ainesosat pannulle liian aikaisin

shutterstock_268575593

Ennen kuin lisäät voin tai kaadat munamassan pannulle, anna pannun kuumentua itsekseen muutaman minuutin ajan. Vaikka pannu olisikin pinnoitettu, sen pinnalla voi olla mikroskooppisen pieniä ainesosia, jotka voivat saada munamassan tarttumaan kiinni. Kuumentaminen auttaa pääsemään näistä hiukkasista eroon.

5. Et koske pannuun kypsentämisen aikana

Jos munakkaasi on päässyt liian kuivaksi ja tummaksi, kiinnitä huomiota paistotekniikkaan. Kun munamassa on hyytynyt, käännä pannua niin, että munakkaan päällä oleva juokseva munamassa pääsee valumaan reunoille. Tämä kikka nopeuttaa kypsymistä ja tekee munakkaasta molemmin puolin ihanan pehmeän.

Lähde: MittKök

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Uskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakas
AamiainenKananmunaRuoanlaittoMakuja
Yksinkertaisuus on hyvän munakkaan salaisuus.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.6.10:50
    Ruoka

    Aamiainen ei enää kuulu hintaan Scandic-hotelleissa – nousevatko huonehinnat?

  • 10.6.07:44
    Ruoka

    Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"

  • 5.3.10:46
    Ruoka

    Cristiano Ronaldolle kokannut Arto Rastas jakaa ohjeen urheilijan aamupalaan: "Todella simppeli"