Lisääthän kaurapuuroon aina ripauksen tätä maustetta? Huomattava vaikutus makuun!

kaurapuuro mokat
Ripaus suolaa puuron joukossa tuo kaurasta esiiin paahteisen pähkinäisiä makuja. Shutterstock

Klassikkoaamupala kaurapuuron voi pilata yllättävän helposti.

Kaurapuuro on nopea, halpa ja täyttävä aamupala, jonka kanssa voi kuitenkin myös epäonnistua helposti. Jokainen on varmasti joskus onnistunut sottaamaan mikroaaltouunin sisuksen yli kuohuneella puurolla tai keittämään puuron liisteriksi asti.

Kaurapuuron valmistaminen ei olekaan aina niin yksinkertaista kuin mitä olettaisi. Välttyäkseen liisteriä muistuttavalta tahnalta tai vain puoliksi keittyneiltä hiutaleita, paina nämä kuusi vinkkiä mieleen.

1. Älä keitä kaurapuuroa veteen

Veteen tehty puuro ei yksinkertaisesti pidä nälkää loitolla yhtä hyvin kuin maitoon keitetty puuro. Maito sisältää rasvaa ja proteiinia, jotka tekevät hetkessä aamupuurosta astetta monipuolisemman. Kokeile myös kookos- tai mantelimaitoa vaihtelun vuoksi!

2. Valitse suosiolla isompi kattila

Varsinkin pientä annosta tehdessä valitaan usein myös pienin mahdollinen kattila. Kaurahiutaleilla on kuitenkin metka tapa muodostaa isoja kuplia puuroa keittäessä. Mitä pienempi kattila, sitä todennäköisemmin puuro kiehuu yli. Valitse siis suosiolla iso kattila. Jos valmistat puuron mikrossa, valitse puolestaan iso, laakea kulho pienen sijaan.

3. Kaada hiutaleet kattilaan oikeaan aikaan

Jos tykkäät, että puuro on koostumukseltaan pehmeää, tulisi kaurahiutaleet kaataa nesteen joukkoon vasta, kun neste on kiehahtanut. Jos taas tykkäät enemmän muotonsa säilyttävistä hiutaleista, lisää hiutaleet kylmään nesteeseen ja aseta kattila vasta sitten kuumenemaan liedelle.

4. Muista suola!

Ripaus suolaa keittämisen alkuvaiheessa tuo kaurahiutaleista esiin pähkinäisiä ja paahteisia makuja, mikä saa puuron maistumaan entistä herkullisemmalta. Jos suolaa lisää vasta lopuksi, on lopputuloksena pelkkä suolainen maku ilman herkullisia vivahteita.

5. Hämmennä puuroa usein

Hämmentäminen rikkoo syntyvät kuplat, jolloin välttyy puuron ylikiehumiselta niin mikrossa kuin kattilassakin. Kun puuroa tekee mikrossa, tulisi sitä hämmentää noin 45 sekunnin välein. Hämmentäminen irrottaa kaurahiutaleista myös tärkkelystä eli puurosta tulee näin koostumukseltaan pehmeämpää.

6. Keitä puuroa maltilla

Pikapuurokin maistuu usein paremmalta, kun puuron antaa hautua edes hetken keittämisen jälkeen. Kaurapuuron keitossa kannattaakin muistaa maltti.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja