Lisääthän kaurapuuroon aina ripauksen tätä maustetta? Huomattava vaikutus makuun!
Klassikkoaamupala kaurapuuron voi pilata yllättävän helposti.
Kaurapuuro on nopea, halpa ja täyttävä aamupala, jonka kanssa voi kuitenkin myös epäonnistua helposti. Jokainen on varmasti joskus onnistunut sottaamaan mikroaaltouunin sisuksen yli kuohuneella puurolla tai keittämään puuron liisteriksi asti.
Kaurapuuron valmistaminen ei olekaan aina niin yksinkertaista kuin mitä olettaisi. Välttyäkseen liisteriä muistuttavalta tahnalta tai vain puoliksi keittyneiltä hiutaleita, paina nämä kuusi vinkkiä mieleen.
1. Älä keitä kaurapuuroa veteen
Veteen tehty puuro ei yksinkertaisesti pidä nälkää loitolla yhtä hyvin kuin maitoon keitetty puuro. Maito sisältää rasvaa ja proteiinia, jotka tekevät hetkessä aamupuurosta astetta monipuolisemman. Kokeile myös kookos- tai mantelimaitoa vaihtelun vuoksi!
2. Valitse suosiolla isompi kattila
Varsinkin pientä annosta tehdessä valitaan usein myös pienin mahdollinen kattila. Kaurahiutaleilla on kuitenkin metka tapa muodostaa isoja kuplia puuroa keittäessä. Mitä pienempi kattila, sitä todennäköisemmin puuro kiehuu yli. Valitse siis suosiolla iso kattila. Jos valmistat puuron mikrossa, valitse puolestaan iso, laakea kulho pienen sijaan.
3. Kaada hiutaleet kattilaan oikeaan aikaan
Jos tykkäät, että puuro on koostumukseltaan pehmeää, tulisi kaurahiutaleet kaataa nesteen joukkoon vasta, kun neste on kiehahtanut. Jos taas tykkäät enemmän muotonsa säilyttävistä hiutaleista, lisää hiutaleet kylmään nesteeseen ja aseta kattila vasta sitten kuumenemaan liedelle.
4. Muista suola!
Ripaus suolaa keittämisen alkuvaiheessa tuo kaurahiutaleista esiin pähkinäisiä ja paahteisia makuja, mikä saa puuron maistumaan entistä herkullisemmalta. Jos suolaa lisää vasta lopuksi, on lopputuloksena pelkkä suolainen maku ilman herkullisia vivahteita.
5. Hämmennä puuroa usein
Hämmentäminen rikkoo syntyvät kuplat, jolloin välttyy puuron ylikiehumiselta niin mikrossa kuin kattilassakin. Kun puuroa tekee mikrossa, tulisi sitä hämmentää noin 45 sekunnin välein. Hämmentäminen irrottaa kaurahiutaleista myös tärkkelystä eli puurosta tulee näin koostumukseltaan pehmeämpää.
6. Keitä puuroa maltilla
Pikapuurokin maistuu usein paremmalta, kun puuron antaa hautua edes hetken keittämisen jälkeen. Kaurapuuron keitossa kannattaakin muistaa maltti.
Lähde: Rodalesorganiclife.com
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti