Vaikka seuraavat lihaan liittyvät myytit ovat monelle meistä tuttuja, ne kannattaa viimeistään nyt unohtaa.
Katso videolta vinkit herkullisen pihvin valmistukseen.
Jos haluat lautasellesi päätyvän kerta toisensa jälkeen mehukkaita pihvejä, muutama yleinen lihaan liittyvä uskomus kannattaa heittää romukoppaan. Seuraavat lihaan liittyvät myytit eivät yleisyydestään huolimatta pidä täysin paikkaansa.
Myytti 1: Tumman väristä lihaa tulisi välttää
Lihan tumma väri ei ole merkki pilaantumisesta, vaan yleensä tässä on kyse siitä, onko liha päässyt tekemisiin hapen kanssa.
Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on päässyt kosketuksiin hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan, on väriltään yleensä tumman purppuranpunainen.
LUE MYÖS: Voiko harmaantunutta jauhelihaa syödä?
Myytti 2: Älä lisää suolaa ennen paistamista
Monesti kuulee neuvottavan, että suola tulisi lisätä lihan pinnalle vasta paistamisen jälkeen, sillä suolan uskotaan tekevän lopputuloksesta kuivan. Tämä on kuitenkin myytti, sillä ennen paistamista lisätty suola takaa herkullisen lopputuloksen.

