Nannan ohjeella valmistuvat täydelliset mokkapalat: "Käsittämättömän helppotekoiset ja mielettömän mehevät"

Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava! 3:05 Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava!
KATSO MYÖS: Videolla toinen mokkapalaohje! Nämä Amandan mokkapalat sopivat täydellisesti joulunaikaan.

Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja, MTV:n Makujen aamu -ohjelmastakin tuttu ruokabloggaaja Nanna Rintala jakoi muutama vuosi sitten reseptin lohturuokien kuningattareen, täydellisiin mokkapaloihin. 

Ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkasi vuonna 2020 mokkapalareseptin, jonka erinomaisuudesta kertoo yllättyneensä itsekin. 

– Voikos tämän helpommalla enää päästä? No ei voi! Nämä suklaapalat tai suklaaruudut, mikä niiden kutsumanimi nyt ikinä onkaan, ovat käsittämättömän helppotekoiset ja mielettömän mehevät. Näyttää hyvältä, maistuu hyvältä ja on tekotavaltaan yksinkertainen, helppo ja nopea, eli pitää sisällään kaikki mun ruoanlaiton ykkösadjektiivit, Rintala kirjoitti blogissaan.

Salaisuus piilee jogurtissa?

Nanna leipoi ensin tavallisia suklaaruutuja, kunnes keksi lisätä kuorrutteeseen myös kahvia. Näin syntyi täydellinen mokkapalaresepti.

– Vaikka mokkapalat on niin supersuosittu ja helppo leivonnainen, niin aika usein onnistun tekemään niistä kuivia ja littanoita. Tämä oli kuitenkin todella hyvä resepti, liekö syy jogurtissa vai missä.

Nanna jakoi mokkapalavinkkinsä tuolloin myös Facebookin suosittuun leivontaryhmään:

– Tämä resepti missä kaakao, voi ja vesi ensin sulatetaan, sitten lisätään kuivat aineet ja lopuksi munat ja jogurtti tai piimä (kohotus soodalla) on ihan täydellinen. Lienee kiertänyt leipojien keskuudessa jo vuosikymmenet, muttei vaan löytänyt mun tupaan koskaan, Rintala kirjoitti. 

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.